Kijk!

Zo kijkt Joop je aan op dit moment.  Ik snap de cijfertjes en kansen allemaal niet zo goed, maar bij Joop was het bij zijn geboorte al zo goed als bepaald dat hij dit zou krijgen. Zijn DNA is onderzocht  en hij is behoorlijk erfelijk belast. 

Rechts ziet hij nog 0,0 zeggen ze daar, vanwege een grijze vlek in het midden en vertekening van het beeld, en links nog 80% al zit het daar ook al zichtbaar in. Hij doet mee aan een onderzoek, daar ging hij maandag voor.  Waar hij was worden alleen de gegevens verzameld, die dan weer worden doorgestuurd voor nader onderzoek. Nu heeft hij voedingssupplementen gekregen en voedingsadvies.

Supplementen zijn Omega 3 visolie Forte en Areds 2 oogformule Minder zink.

Hier kan je er een heleboel over lezen.

Twee keer per week vis, lekker hoor, het is alleen niet te betalen op het ogenblik. Maar bij de PLUS in de diepvries vond ik wilde zalm, een mevrouw nam een zak mee en zei dat het heerlijk was, dat vinden wij inmiddels ook.

En nu is het belangrijk dat onze dochters dus ook de ogen af en toe eens laten testen, dat kan bij de opticien. Als ze erfelijk belast zijn is de kans groot dat ze het ook krijgen. Het hoeft natuurlijk niet, want mijn ogen zijn uitstekend en hopelijk hebben ze gewoon die van mij... erfelijke dingen slaan ook vaak een generatie over...(sprak zij hoopvol) al probeerde Miriam vanmiddag wel een slagboom door de helft te fietsen. Gelukkig was alleen het mandje stuk.

Mochten er vragen zijn stel ze gerust, ik zal tegen Joop zeggen dat hij de reacties in de gaten houdt. Misschien heeft hij nog iets aanvullends, maar het worden te snel cijfertjes en daar zit niemand op te wachten.

Ria Dinsdag 14 Februari 2023 at 6:50 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

zeven reacties

Margo

Ogen zijn zo belangrijk! Jan heeft glaucoom, ook zo’n vervelend oogprobleem. Zijn kinderen moeten ook regelmatig de oogdruk laten meten want dat is ook erfelijk. Hopelijk Jan Joop nog lang doen met zijn goede oog en gewoon kan doen wat hij wil doen.

Margo, - 14-02-’23 22:49
Margo

Tweede Jan moet zijn ‘kan’.

Margo, - 14-02-’23 22:49
Margo

Slagbomen staat heell onhandig, ik heb er eens een met de auto doormidden gereden. Mijn enige ongeval so far.

Margo, - 14-02-’23 22:51
Sjoerd

Je ogen zijn een wezenlijk stukje van je bestaan. Het kan zonder, maar dat gaat toch ten koste van een stukje kwaliteit van leven.

Sjoerd, (URL) - 15-02-’23 08:14
John

Slechte ogen zijn een drama. Mijn oogkwaliteit is ook erfelijk belast. Een slagboom geeft niet mee. Een geluk dat alleen het mandje stuk is.

John, (URL) - 15-02-’23 08:59
Jan K. alias Afanja

IK moet er niet aan denken om vergelijkbare oogproblemen te krijgen. Sinds enige tijd heb ik regelmatig ‘spinnetjes en spinrag’ voor mijn linkeroog, dat vind ik al vervelend genoeg.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 15-02-’23 16:29
hanscke

Ik vind het enge foto’s. Mijn moeder heeft haar gezichtsvermogen verloren vanwege diabetes. Ze kon niet meer breien en haken en borduren. Dat vond ze heel erg. Het gesproken woord was toen net in opkomst, zo heeft ze nog wel wat plezier gehad van de gesproken boeken, maar het bleef moeilijk voor haar.

hanscke, (URL) - 17-02-’23 14:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.