Emmers en ladders

We waren vroeg op en zodoende was ik ook vroeg aan de wandel, het was een heerlijke windstille ochtend. Zonnemaire lag er vredig bij.

Na de koffie gingen we met ons stembiljet op stap, het kon maar gebeurd zijn. Voordat we dat deden deed ik nog even een stemwijzer die toevallig voorbij kwam en na invulling bleek het aardig overeen te komen met wat ik van plan was, dat was mooi.

Joop stapte daarna op de fiets en ik zocht emmers, ladders en een ragebol bij elkaar want de voorkant van ons huis had nodig een sopje uh... nodig. De noordkant, daar komt zeker 's winters geen zon en dan wordt het groen, met de ragebol is dat er zo af, maar alles bij elkaar ben je er toch een tijdje zoet mee.

Ik was weer net klaar toen Joop ook weer kwam aangevlogen. 

Even pauze en daarna wandelde ik naar Brouw. Ik had een plastic zak meegenomen om wat rommel op te rapen, maar er lag bijna niets! Nog geen halve zak tot in Brouw, dat was weleens anders.

Het nest van de meerkoetjes was klaar, een prachtig hoog nest en ze ging er even af om te laten zien hoeveel eieren ze al wel niet had, zes stuks lagen daar de pronken, waarvan eentje beschadigd lijkt te zijn. Ze bleef in de buurt en als ik was blijven staan had ze er zo weer op gekropen. Over een week of drie jong spul! Ik kan me er nu alweer op verheugen.

Een fijne mooie dag, ik heb de vlag ook maar weer opgehangen.

Ria Woensdag 15 Maart 2023 at 6:30 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

drie reacties

Irene

Dat moet ik ook doen, aan de noordkant, maar: geen zin. En nu eerst drie dagen mestruimen, waarna natuurlijk nog minder zin. Hm.

Irene, (URL) - 15-03-’23 21:33
Sjoerd

Ik vind de uitslagen op zijn minst merkwaardig…

Sjoerd, (URL) - 16-03-’23 08:14
Jan K. alias Afanja

Mooie vroege eitjes van de meerkoet, is er in elk geval nog iets gewoon dit voorjaar.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-03-’23 09:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.