Kwaaak

Afgelopen donderdag was ik dus in Zierikzee en ik kuierde eens wat rond op het Havenplein, Havenpark en Oude Haven en maakte wat foto's o.a. van dit pand Havenpark 33. Het viel me op omdat het de prachtig in de goudverf zat.

Vanaf 1867 tot 1998 was het pand eigendom van de staat en in gebruik als rechtbank cq kantongerecht. Het pand werd weer als woonhuis geschikt gemaakt in een verbouwing die anderhalf jaar in beslag nam. Het huis heeft een kelder, een parterre, twee verdiepingen en een zolder.

Havenpark 2023

Een stukje verder kwam ik bij de kikkerfontein... huh kikkerfontein..? die kikkers moesten toch weg hier!

Ze moesten naar het nieuwe toen nog aan te leggen Maarsplein tien jaar geleden, waar ook een fontein zou komen. Ik googelde weer maar eens.

Maarsplein 2014

De fontein wordt uitgerust met vier kikkers, die met dezelfde mal worden gemaakt als de kikkers die de afgelopen decennia de fontein op het Havenpark sierden. De verwachting is dat het werk aan het rigoureus opgeknapte Zierikzeese pleintje er half november op zit. 

Nieuwe kikkers dus en de oude op het Havenpark staan er ook nog steeds, maar dan wel vernieuwd. Ik heb dat duidelijk niet gevolgd maar vind het een mooie oplossing, twee kikkerfonteinen. Zierikzee kikkerstad.

Havenpark 2013

In 2015 en 2016 zijn het Havenplein en het Havenpark helemaal opnieuw ingericht, dat heeft er heel lang heel ongezellig uit gezien, maar zo langzamerhand komt er weer wat leven in de brouwerij.

Ria Zaterdag 18 Maart 2023 at 7:25 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

zes reacties

Dhyan

Een laan met prachtige huizen die uitnodigt om ze stuk voor stuk te bekijken. Wat we dan ook uitvoerig hebben gedaan toen we vorig jaar een paar dagen in Zeeland vertoefden. Dus heel herkenbaar die foto’s van je. Dat gaan we nog wel eens een keer weer overdoen en herbeleven.

Dhyan, - 18-03-’23 21:51
Sjoerd

Mooie huizen, maar ik vrees dat nummertje 33 voor de gewone man niet te betalen is.

Sjoerd, (URL) - 19-03-’23 07:54
ria

Leuk Dhyan! Zierikzee is een prachtig oud stadje.

ria, (URL) - 19-03-’23 09:10
John

Ik heb close-up foto’s van dat pand met goudverf. Het ziet er erg sjiek uit vind ik.

John, (URL) - 19-03-’23 09:38
Jan K. alias Afanja

Mooi pandje, dat zal een paar centen gekost hebben.
Het zijn mooie kikkerfonteinen, maar ik zie toch liever de kikker in onze eigen vijver.
Maak er een mooie zondag van.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-03-’23 10:08
hanscke

Zierikzee, ik ben er wel eens geweest, maar ik heb er geen actieve herinneringen aan, behalve de toren, maar dat komt meer door een kwartetspel waar de toren van Zierikzee op stond.
Binnenkort gaan we die kant weer eens op en gaan we vast een bezoek brengen aan Zierikzee.

hanscke, (URL) - 19-03-’23 15:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.