Prachtig paars

We zijn alweer klaar met de Senseo die we sinds vorig jaar februari gebruiken. Ik ontkalk als hij zegt dat het moet, ik houd de doorloopgaatjes schoon, hij lekt niet, maar de koffie gaat steeds meer tegen staan en produceert een hoop schuim bij elk kopje. Kortom, we gaan weer over op gewone filterkoffie, nu nog een apparaat.

Om te proberen zocht ik vanmorgen een koffiepotje dat ik nog had eens op en bracht filters en koffie mee uit de winkel. Dat smaakte heerlijk! Ik had goed gegokt met de verhoudingen, alleen blijft het niet warm in zo'n potje, daarom had ik het nu wel voorverwarmd.

Kleine bijkomstighed is dat we vorig jaar februari met senseo begonnen en mijn jeuk daarna in maart/mei begon op te vallen. Je weet maar nooit al begin ik Corona ook niet uit te sluiten, dat hadden we in december en er zijn meer mensen met jeuk. Het nieuwe dekbed heeft in elk geval geen verbetering gebracht.

Vorig jaar najaar zag ik ze al in de pot bij een andere plant, ik liet ze maar staan want ik herkende ze niet zo gauw en dat is voor mij dan juist een reden om ze te laten staan, ik zette ze een week of wat geleden juist apart in een pot, want ik vond de blaadjes toch wel bijzonder.

En kijk nu eens er komt iets prachtig paarsigs aan, ik googelde eens en dan blijkt het de Cerinthe major ‘Pride of Gibraltar’ (Wasbloem) te zijn. Dat vind ik dan zo'n leuk kadootje!

Ria Zondag 09 April 2023 at 6:40 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vijf reacties

Jan K. alias Afanja

Wij gebruiken al jaren naar volle tevredenheid een koffiemachine van DeLonghi. Ik hoef nooit weer anders.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 09-04-’23 21:51
Ria

Ja die hebben wij ook gehad, soms gaan ze ook stuk, ik weet niet meer wat er mee was.

Ria, (URL) - 09-04-’23 22:01
Sjoerd

Wij hebben een Krups, bonen erin, water erin en twee minuten later een heerlijke kop koffie…

Sjoerd, (URL) - 10-04-’23 08:07
Margo

DeLonghi hebben wij ook al wat jaartjes. Maalt de bonen en zet een lekker kopje koffie. Cappuccino kan ook, maar die hoeven wij niet. Gewoon koffie, geen moderne fratsen. Ik zag pas dat het apparaat bij de Lidl werd verkocht, misschien nog.
Je weet nooit waar iets vandaan komt. Jeuk lijkt te wijzen op een allergie.

Margo , - 10-04-’23 14:52
ria

Ik wil niet meer zo’n lawaaiding. Gewoon een filter met koffie en druppelen maar.

ria, (URL) - 10-04-’23 15:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.