Malaise

Ik heb nog nooit zoveel wilgen zo uitbundig zien bloeien. Dat komt natuurlijk ook omdat ze rondom het dorp niet geknot zijn, maar zo overdadig als nu zag ik het nog nooit, of ik heb niet goed opgelet, dat kan ook natuurlijk.

En ik heb er behoorlijk last van, dus de pollenpillen die ik nog over heb van de pollenpillenkuur van laatst tegen de jeuk maak ik nu maar op en waarschijnlijk moet ik dan toch nog nieuwe kopen.

Het is allemaal wat, ik lag er wakker van vannacht, slijm in mijn keel dat ik niet door kon slikken, één neusgat verstopt, hoofdpijn, kriebelhoest, ik had het er druk mee. Gelukkig zag ik vanmorgen dat ik voordat ik er wakker van ging liggen toch nog een behoorlijke ruk geslapen had, want voor mijn gevoel lag ik alweer de hele nacht wakker, nu zonder Joop gelukkig.

Vandaag knipte ik de hedera van de buurvrouw die over de schutting groeit, dat doe ik elk jaar, dat vindt ze goed, maar dat was ook alweer allemaal stof dat er om mijn oren vloog, ook niet bevorderlijk voor mijn toestand.

Nu maar weer afwachten wat de nacht brengt want de kriebel in mijn keel zit er nog.

Ria Zaterdag 29 April 2023 at 6:41 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

zeven reacties

Sjoerd

Helaas is dat een ieder jaar terugkerend fenomeen…

Sjoerd, (URL) - 29-04-’23 20:52
Renesmurf

Ja, er is geen boom of er is wel iemand die er last van heeft.

Renesmurf, (URL) - 29-04-’23 22:19
Jeanne

Knap lastig!

Jeanne, (URL) - 29-04-’23 23:21
Jan K. alias Afanja

Ook op de oevers van de Leijen groeien en bloeien de wilgen welig. Ik ben er vrijdag vlak langs en tussendoor gelopen zonder enige last. Maar ik heb te doen met mensen die er wel last van hebben.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 30-04-’23 10:37
Irene

Ook hier heel veel meer wilgenpollen dan andere jaren. Last hebben we er niet van gelukkig, ik hoest en snuit zo al ruim voldoende :-S

Irene, (URL) - 30-04-’23 12:42
John

De wilgen hier die niet geknot zijn zien er niet zo uit. Mijn wilgen heb ik geknot en die groeien als kool.

John, (URL) - 30-04-’23 16:12
Margo

Pollenpillenkuur, leuk wordfeudwoord. Maar wel vervelend voor je!

Margo, - 04-05-’23 11:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.