Groeizaam

Niet zomaar een buitje, maar gewoon een grote van een hele dag. Toch ging ik er even op uit vanmiddag, er was weinig wind dus de paraplu kon mee en het was heerlijk.

Zowat ook niet gehoest vandaag in tegenstelling tot Joop, maar die gaat morgen ook even naar de dokter, de afspraak was er al, dus dan kan dat gehoest mooi even meegenomen worden.

Groeizaam was het zeker! Het vlas is al een centimeter of tien, altijd herkenbaar aan de mooie lichtgroene kleur en dicht gezaaid. Dat worden weer een hoop bloemetjes binnenkort waar ik elke morgen langskom, bij leven en welzijn natuurlijk... 

Van de postcodeloterij kregen we een zakje zaad met een vlinderboek erbij, altijd leuk. Nu had ik al eens eerder zo'n gemengd zakje ergens gekregen en dat gooi je niet weg natuurlijk, maar toen zaaide ik alles maar door elkaar in een paar potten, dat wordt een bende. 

Vanmiddag sorteerde ik de zaadjes eens, een leuke bezigheid tijdens de regen, zodat ze twee aan twee in een pot kunnen, dat lijkt me beter. 

De kromme rechtsboven zijn goudsbloemen is me verteld, daarnaast de vier balletjes zou bolderik zijn. De zwarte daar weer naast, dus boven tweede van links die komen me ook zo bekend voor, zarte fluweelachtige balletjes maar ik weet het niet. Nou ik hoor het wel of iemand iets weet en anders stop ik ze op goed geluk bij elkaar en zie wel wat het wordt, ook leuk

Ria Dinsdag 09 Mei 2023 at 6:20 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

zes reacties

Jan K. alias Afanja

Hier was het vandaag tot 14:00 uur droog, daarna begon het zachtjes te regenen en dat doet het nog steeds. Dit is de beste regen voor de natuur, Het water kan meteen lekker in de grond doordringen, terwijl bij stortbuien het meeste water wegspoelt.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 09-05-’23 21:49
Renesmurf

Een bui is altijd korter dan een uur, als het langer duurt is het geen bui meer, maar regen. Zaadjes opkweken lukte mij nooit zo erg goed.

Renesmurf, (URL) - 09-05-’23 22:11
Sjoerd

Hier was het meer een verzuipregen… Zo ene waarbij de vissen over het grasveld zwemmen.

Sjoerd, (URL) - 10-05-’23 07:11
John

Hier werd het droog rond 17.00. Ik was er ook al gewoon door geweest. Met Bentley en Heidi dr hond moet je wel. Benieuwd wat er uit de zaadjes gaat komen.

John, (URL) - 10-05-’23 09:24
hanscke

Ben heel benieuwd naar de plantjes in de potjes als ze straks gaan bloeien.. Leuke bezigheid. Het was bij ons bijna de hele dag droog. Maar een echt mooi voorjaar is het niet

hanscke, (URL) - 10-05-’23 13:54
Margo

Ik heb gelijk even mijn dochter opgepord, en ze neemt zondag het vlinderboek mee. Ik doe niet aan de postcodeloterij en zij wel. Het bomen boek kreeg ik ook.

Margo, - 13-05-’23 00:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.