Overleven

Deze zit er ook bijna elke morgen, hij is niet meer bang van me, nu ja op het laatst wel natuurlijk. Zijn broer of ander familielid ligt al weken plat aan de andere kant van de berm, misschien komt het daardoor.

Een paar honderd meter verder was er een dode sperwer, die heb ik maar even een stukje hoger gegooid. Het is nu maar te hopen dat er niet ergens een nest jongen zonder eten zit.

Het klaproosje stond er nog.

Vanmiddag fietste ik naar Brouw, het was er gezellig druk, heel veel fietsers en ander tweewielig spul dat viel me wel op. Bladen vol patat en kibbeling en ook haring, al is het nog geen nieuwe, vloog de deur uit bij de visboer. Ik nam eens een homemade kant en klare maaltijd mee, pasta met vis en gamba's, erg lekker. Ik nam twee bakken omdat ik twijfelde of het genoeg zou zijn, voor ons was dat het zeker en nu heb dus nog eentje extra in de diepvries.

Joop fietste eens naar Scharendijke, maar met die voeten gaat het niet goed, hij heeft er erg veel pijn aan, ze branden. Wat dat nu weer moet worden met die polyneuropatie.

Ria Vrijdag 19 Mei 2023 at 6:15 pm | | Standaard

vijf reacties

Jan K. alias Afanja

Balen van Joop zijn loopvermogen, hopelijk valt er toch iets aan te doen.
Ik ben vandaag opnieuw aan het Wad geweest, ditmaal een klein stukje westelijke ren met heerlijk zonnig weer.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-05-’23 20:22
Renesmurf

Ja, alles wat volwassen wordt is een wonder, zeker in de natuur. De mensheid heeft weer meer last van kwalen.

Renesmurf, (URL) - 19-05-’23 21:53
Hans

Het is duidelijk mooi weer en vrije dagen, mensen zijn weer buiten.
De haas denkt ook is doe de afleiding.
Dat is niet prettig voor Joop, hopelijk is er wat aan zijn voeten te doen.
Zelf kan ik ook niet meer lang lopen en mis het best wel. Hans

Hans, (URL) - 19-05-’23 23:06
Sjoerd

Dat is de natuur, leven en overleven. Ik hoop dat Joop er nog wat van brouwen, alleen achter de geraniums is het ook niet.

Sjoerd, (URL) - 20-05-’23 07:19
John

Ja, jammer dat er zoveel dieren worden doodgereden. Van Joop zijn voeten is balen. Hopelijk helpt die operatie. Hier is het ook druk. Alle campings zitten vol.

John, (URL) - 20-05-’23 09:30
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.