Waaien en zaaien

De dijken zijn nog niet gemaaid dit jaar, het is één wilde bende van grassen en bloemen, een deel ligt ook al plat door het zaad, dat wordt zwaar natuurlijk en een ander deel door de wind, het was en is nog steeds mooi.

De gemeente heeft geluisterd naar de roep van de bevolking, de dijken mogen bloeien, maar nu kan er wat mij betreft wel weer even een machine overheen...

Tussen al die wildigheid staat dan zo'n klein pluisje met zijn armpjes omhoog om hulp te roepen. Dat zal wel meevallen natuurlijk, maar goed, de pluisjes kunnen waaien en zaaien.

We deden boodschappen en aten spinazie, Joop moet veel spinazie eten en veldsla dat er nog niet is, vanwege het ijzer dat erin zit. Af en toe spinzaie vind ik wel lekker, maar twee keer binnen een week staat tegen. Joop had zalm, veel vis is ook goed, ik deed er een paar eieren bij. Als je koude eieren in heet water doet wordt wel de dooier gaar maar het wil blijft drellerig, eigenlijk heb ik niet zo lekker gegeten vanavond.

Ria Dinsdag 30 Mei 2023 at 7:04 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zes reacties

Sjoerd

Eieren, opzetten met koud water, aan de kook brengen en 7 minuten laten koken, daarna even ijskoud afspoelen of even in ijswater leggen. Lukt altijd…

Sjoerd, (URL) - 30-05-’23 20:31
ria

7 minuten vind ik te lang, ik heb ze graag nog net een beetje zachte dooier, maar nu kwamen ze uit de koelkast zo in heet water, dat gaat dus niet, doe ik ook anders nooit.

ria, (URL) - 30-05-’23 20:39
Jan K. alias Afanja

Ja, het mooiste is nu wel van de bermen af, maar ik vind het wel een grote vooruitgang dat bermen m.u.v. rond kruispunten tegenwoordig niet meer voortdurend gemaaid worden.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 30-05-’23 21:16
John

Ik kan de perfecte eieren koken in alle omstandigheden. Grote eieren, kleine eieren.
Ik vind de ongemaaide dijken prachtig.

John, (URL) - 31-05-’23 09:25
Margo

Slikt Joop ook ijzertabletten?

Margo, - 31-05-’23 11:17
Ria

Het gaat niet om het ijzergehalte, dat is (bijna) normaal, maar om een ander stofje dat voor zijn ogen weer belangrijk is. Ja ik kan het soms ook allemaal niet mee bijbenen hoor. Morgen eten we pannekoeken!

Ria, (URL) - 31-05-’23 19:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.