Zomeren

Weer een paar van die struiken die zo overdadig bloeien, prachtig! Vanmorgen eerst maar eens een foto gemaakt eer het voorbij is.

Lekker gewandeld vanmorgenvroeg. Joop deed een paar boodschappen met Lark in Zierikzee, o.a. het kenteken overschrijven. Vanmiddag reed hij op het gemak een rondje eiland met Scoot die daar toch meer geschikt voor is, koffie met appeltaart bij Salud onderweg, zo komt hij de dag wel door.

De drie zakken zwarte aarde die ik bij de Fixet kocht kreeg ik gratis, best leuk af en toe hoor dat automatische sparen, 'wat is uw postcode?, huisnummer?, wordt standaard gevraagd, de punten bijgeschreven en dan heb je af en toe een meevallertje.

Verder de rest van de middag de plantenbakken wat opgeknapt, een paar dingen gesnoeid, aarde wat losgemaakt en aangevuld met verse zwarte aarde. De helleboris van afgelopen winter heb ik erin geplant. Ik kan planten die nog goed zijn, maar niet mooi meer niet weggooien en zet ze meestal ergens in een hoekje, zo ook deze. Als het meezit zijn ze weer mooi komende winter, eentje zeker, de andere twee is even afwachten. Zo had ik ook nog stekken van een fuchsia die het wel doen maar nog niet overdadig, die staan daar nu ook bij, plus wat anemonen die ook ergens stonden, we zien het wel. Het is in elk geval weer groen en lekker opgefrist.

En toen kwam er ineens een oude tante aanlopen met dochter en kleindochter, ik moest eerst wel even goed kijken hoor maar ze was het echt, zo leuk! Ze vertelde dat ze vaak naar het filmpje van mij kijkt op You Tube van Didi met de zeehond. Geweldig!

De gele kwikstaart zag ik vanmorgen, of is het nu een tarwepieper? Ze gingen tekeer met z'n twee, vast een nestje ergens.

Ria Zaterdag 17 Juni 2023 at 8:26 pm | | Standaard

twee reacties

Sjoerd

Dat YouTube filmpje was ook echt een topper destijds.

Sjoerd, (URL) - 18-06-’23 07:49
Jan K. alias Afanja

Mooie foto’s weer, vooral die gele kwikstaart staat er mooi op. Het is al een jaar of wat geleden dat ik die voor het laatst zag. Hier zie vooral de witte veel.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-06-’23 22:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.