Gezelligheid

Vanmorgen na de wandeling eerst op stap voor wat bloemetjes. Ik had de buurvrouw beloofd dat ik de inmiddels uitgebloeide viooltjes zou vervangen voor iets nieuws, zelf is ze even uitgeschakeld. Er was niet zoveel, maar ik vond nog twee zeer frisse steenanjertjes en twee dianthussen, ofwel duizendschonen. Nou en dan moet het ook nog in een pot natuurlijk en ik wilde ze iets hoger zetten, zodat ze ze vanuit de kamer kan zien.

In die pot pasten er maar twee, dus de volgende buurvrouw in wiens bak wegens een sterfgeval ook ruimte was gekomen, plaats voor de andere twee, die we er samen ingezet hebben.

Leuk toch! Ik doe het natuurlijk ook een beetje voor mezelf hè, zodat ons straatje er gezellig uit blijft zien ;-)

En dan ben je zo een paar uur verder. Bij mij zijn nu alle klaprozen opgeruimd, de boel aangeveegd en in de bakken bloeit nu weinig, maar ik zag dat de fuchsia's het wel gaan redden en zeker twee van de helleborissen en misschien vind ik vandaag of morgen nog iets leuks bloeiends voor erbij en anders vind ik het wel best zo. Zoveel bloemen overal!

De PLUS plantjes (rechts) doen het goed en de geranium bij de brievenbus is helemaal geweldig! Prachtig!

Geveegd en opgeruimd verder en een wasje tussendoor. Joop deed een ritje op Lark, daar kan hij een rondje van 30km mee en je moet ook gas blijven geven zodat je af en toe even moet stoppen om je hand rust te geven want die gaat dan slapen/tintelen. Onderweg ook af en toe even staan tijdens het rijden voor de afwisseling, je bent dus meer met het rijden zelf bezig dan in zo'n scootmobiel. Ik kan me zo voorstellen dat Jan er op een heel andere manier gebruik van maakt.

Mir kwam ook nog even buurten en de vaderdag chocolaatjes brengen, die van gisteren had ze zelf al voor de helft opgegeten, zodoende 'moest' ze een nieuw doosje kopen en ook nog brengen, druk drukk...

Ria Maandag 19 Juni 2023 at 5:25 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

drie reacties

Margo

‘Had ze zelf al voor de helft opgegeten….’ :-D :-D

Margo, - 19-06-’23 22:28
Sjoerd

Chocolaatjes, ik kan er zelf ook moeilijk vanaf blijven…

Sjoerd, (URL) - 20-06-’23 07:00
Jan K. alias Afanja

Dat Joop last krijgt van zijn hand en/of pols, daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Zelf had ik het wel fijn gevonden als er een soort cruise controle ophad gezeten, waarmee je het gas vast kunt zetten op een zelf gekozen snelheid. Ik los dat probleem van vermoeidheid in de hand op door de snelheid wat af te wisselen.
En dan nog even dit: je voortuintje ziet en mooi en lekker fleurig uit.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-06-’23 09:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.