Even wennen

We zijn er nog wel een beetje stil van, al hadden we allebei best goed geslapen. Joop is nog vlug moe en gaat dan lekker even liggen, wel fijn nu dat bed beneden.

De wallen onder zijn ogen worden steeds blauwer en dikker, ik ben benieuwd wat er morgen onder dat verband vandaan komt. Een flinke wond, dat zeker, moeilijk te hechten dus mooi zal het niet meer worden, maar dat was het toch al niet meer.

Eind van de middag hebben we de iLark opgehaald, die mankeert zo te zien niets., het is ook een stevig ding en met helm is Joop zeker weer van plan er weer eens op te stappen. Eerst maar genezen, want op zo'n wond is een helm ook niet fijn.

Ik tekende het een beetje van me af voorzover dat dan kan, maar ik heb lekker zitten krassen, ook best boos af en toe, want het was niet nodig, al weet je dat natuurlijk nooit, ach ja, even stilstaan en weer doorgaan...

Ria Woensdag 28 Juni 2023 at 6:46 pm | | Standaard

zeven reacties

Margo

Ik hoop voor jullie dat het snel beter gaat, maar doe vooral rustig aan. Die hoofdwond herstelt wel weer. Zo’n helmpje weegt niets en je voelt ‘m nauwelijks, dus gewoon opzetten Joop. En zit er eigenlijk een claxon of bel op dat ding?
Ik ben weer helemaal ontdaan omdat drie van de vanochtend uitgevlogen koolmeesjes in de waterbak onder de kraan terecht kwamen en het niet overleefden. Drama! Zo zielig! Die rotbak gelijk leeggegooid en er iets overheen gezet.
Ik vind je tekening echt heel erg mooi. Toont verwarring!

Margo, - 28-06-’23 20:33
Ria

Oh dat is ook ellendig van die koolmeesjes, je kunt dat niet allemaal voorkomen hoor, die ouders hadden ook een beetje op moeten letten!
Ja was wel lekker, gewoon een beetje heen en weer krassen, ik vind hem ook wel mooi.

Ria, (URL) - 28-06-’23 20:51
Sjoerd

De tekening valt me ook op, daar zitten je emoties in, Heel mooi geworden, en ach, Joop heelt wel, had die serveerjuffrouw niets…

Sjoerd, (URL) - 29-06-’23 07:25
Jan K. alias Afanja

Joop zal er ook afgelopen nacht nog niet veel beter uitzien, vrees ik. Maar je tekening geeft daar wel een aardige indruk van, lijkt me zo.
De hele onfortuinlijke geschiedenis maakt voor mij in ieder geval wel duidelijk dat de iLark echt wel tegen een stootje kan, maar dat de mens kwetsbaar is.
En wat de koolmeesjes betreft: hier zijn ze gisteravond of vanmorgen vroeg uitgevlogen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 29-06-’23 09:33
Dhyan

@Margo als je er wat aan kan doen moet je dat niet nalaten, maar een koolmeesje bij mij bleek twee weken terug in zijn val met zijn kopje tussen twee spijlen van de tuinbank te zijn gekomen. Dat is domme pech en niet te voorzien.

Tekening is erg mooi, zie er de bebloede kop van Joop in. Hopelijk zijn z’n hersenen niet beschadigd geraakt.

Dhyan, - 29-06-’23 10:39
ria

Het was een serveerder, die was erg geschrokken maar had niets. Die hebben we gister bij het ophalen van de iLark nog even gesproken.

ria, (URL) - 29-06-’23 10:46
hanscke

Ik vind de tekening prachtig. Lijkt qua aanzien van techniek op een ets van Picasso waar ik op geboden heb bij catawiki. Jaqueline in Rose on white horse. Ik zie ook een bloederig hoofd erin. En ja, dit soort ongelukken bevestigt wel het nut van een helm, maar ik blijf toch nog even eigenwijs

hanscke, (URL) - 29-06-’23 20:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.