Poldertinten

Lekker vroeg  de polder in vanmorgen, het was bewolkt en er stond een heerlijke frisse wind, nog net op een temperatuur dat je geen jas aan hoeft.

De kleuren zijn overal prachtig,  bijna rijpe tarwe, kleurend vlas, blauwe bijenbloemen (phacelia) in de akkerranden of gewoon een hele lap, bloeiende aardappels en erwten, echt zo prachtig allemaal! 

En tussen de wolken door komt dan soms een streepje zonlicht, dat dan weer een betoverende werking heeft. Eer ik thuis was werd het alweer warmer en scheen de zon volop.

Oude kreken en welen komen ook nu weer tevoorschijn, of het nu door de droogte of door de vele regen komt, de tarwe doet het daar niet zo goed.

Ik maakte er een wasdag van, dat moest ook weer eens gebeuren.

Ria Zondag 02 Juli 2023 at 6:39 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vier reacties

Hans

De polder is toch prachti, een stukje Hollands schoon. Hans

Hans, (URL) - 02-07-’23 22:05
Sjoerd

Geef mij toch maar het frisse groen van het voorjaar…

Sjoerd, (URL) - 03-07-’23 07:00
Jan K. alias Afanja

Mooie foto’s, Ria. Ik vind die afwisselende en structuren van de akkers vaak ook wel mooi. Hier hebben we in de buurt eigenlijk alleen maïs en weiland. Toch maar weer eens een ritje naar het noorden maken misschien.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-07-’23 09:56
irene

Je kunt er in elk geval weer van genieten :-)

irene, (URL) - 03-07-’23 10:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.