Waardevol

Wat een dag, ik ben versleten. Niet dat er nu zoveel gebeurd is maar gewoon, er is best veel aan de hand. Een scootmobiel over, onderdeeltje van de oude vertrouwde is wel leverbaar en die vindt Joop gewoon fijner dan die nieuwe tweedehandse die hij zaaterdag kocht. We hebben er nu twee en dat is teveel.

Ik maakte een paar mooie foto's en wandelde en kleurde. Eind van de middag kwam het museumglas, ik heb de eerste zes lijsten al verwisseld maar voor een foto was het al te donker, het is erg mooi, het is het waard.

De bovenste foto maakte ik vanmorgen, zo prachtig vind ik zoiets. Op vakantie geweest en de bonenplanten  na een paar weken verdord terugvinden, maar de bonen die eraan hingen waren goed gegroeid, superbonen, ze was er blij mee en was druk aan het plukken afgelopen zaterdag. Een ander trekt dan het verdroogde spul eruit, maar zij laat het staan als steun voor de erachter staande asperges, en als prachtige achtergrond voor de dahlia's.

Vanmiddag ging ik nog even terug voor een foto van dichtbij, de peulen die ervoor staan, of een andere bonensoort ik weet het niet meer, die waren mislukt maar die blijven dan staan voor het zaad.

Ik vind dat allemaal prachtig en (bijna) elke morgen kijk ik even, zeker nu alles zo mooi bloeit.

Alles mag groeien

en bloeien

hoe gek ze ook doen.

Ria Dinsdag 04 Juli 2023 at 7:11 pm | | Standaard

acht reacties

Sjoerd

Hier hadden we een beetje storm vannacht, ik hoop dat alles overeind is gebleven…

Sjoerd, (URL) - 05-07-’23 07:27
Jan K. alias Afanja

Dat ziet er inderdaad mooi uit zo. Doet me denken aan de tijd dat mijn vader op zijn volkstuin met dat soort zaken bezig was.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 05-07-’23 10:22
irene

Mooie foto’s en mooie groepseks. Geen stormschade bij jullie?

irene , (URL) - 05-07-’23 13:39
irene

O great, autocorrect. Groeisels schreef ik, GROEISELS!

irene , (URL) - 05-07-’23 13:41
ria

:-D :-D

Nee geen schade, een paar afgewaaide takken hier en daar.

ria, (URL) - 05-07-’23 16:26
Margo

@Irene …waar het hart van vol is …. :-D :-D. De ellende is dat je niet kunt corrigeren, het staat er en het blijft staan.

Margo, - 05-07-’23 22:54
Dhyan

Ik denk dat Sjoerd de aanleiding was voor de freudiaanse verspreking. Hij had het zeer tot de verbeelding sprekende ‘we hadden een beetje storm vannacht (!!) ik hoop dat alles overeind is gebleven (!!)’. Nou ja zeg als dat niet uitnodigt tot bepaalde gedachten.

Dhyan, - 06-07-’23 16:27
Ria

Haha, ja ze zit er aan vast nu :-D

Ria, (URL) - 07-07-’23 21:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.