Min of meer

Lekker vroeg op dus ook lekker vroeg aan de wandel, er stond een heerlijk verkoelend windje en de polder is toch zo mooi om deze tijd.

Op een enkele plek is er al gemaaid, maar het meeste staat er nog al zal dat niet lang meer zijn, de tarwe ziet er al behoorlijk rijp uit, het vlas gaat eerst omver om dan een tijdje te roten.

Aardappels, witlof, suikerbieten, knolselderij, erwten, mais het staat hier allemaal te groeien en te bloeien, ik vind het prachtig al die gekleurde lappen.

Dit is ook wel de polder op zijn mooist.

Vanmiddag nog even op de fiets om sla op Brouw en en passant een harinkje gehapt, ik was daar nu toch. 

Joop fietste vanmorgen weer, hij kiest dan toch maar voor meer bewegen en meer zere voeten, dan weinig bewegen en minder zere voeten. Fietsen blijft goed. Vanmiddag reed hij een rondje Scharendijke met de scootmobiel, ook lekker natuurlijk en je bent toch lekker buiten in de wind en de zon, ook goed voor een mens.

Het blijft gewoon proberen hoe en wanneer wat het beste bevalt en om te gaan met de dingen die je overkomen (zijn) want dat is het ook natuurlijk, daarin zijn wij zeker niet de enige.

Ria Dinsdag 11 Juli 2023 at 6:36 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

negen reacties

Jan K. alias Afanja

Mooie lijnen en vlakken.
Dat laatste is absoluut waar, gezondheidsproblemen overkomen je, en daar heb je het maar mee te doen. Ik zou ook liever dagelijks bij weer en wind een eind kunnen lopen of zelfs rennen. Maar als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Hulpmiddelen als scootmobiel, iLark en airco zijn daarbij helaas noodzakelijk om nog wat kwaliteit van leven te houden.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-07-’23 21:08
Sjoerd

Ik vind het maar een vlakke bedoening daar, ik zie toch liever de heuvels hier, maar dat is uiteraard persoonlijk. En wat er allemaal gebeurd heb je vaak weinig in te zeggen. Je hebt het maar te accepteren.

Sjoerd, (URL) - 11-07-’23 21:30
irene

Plat :-p

irene , (URL) - 11-07-’23 22:05
ria

Ja, mooi hè! Overzichtelijk!

ria, (URL) - 11-07-’23 22:12
Margo

Prachtig al die lapje met kleuren die zo mooi bij elkaar passen.

Margo, - 12-07-’23 00:19
John

De tarwe zal er geen week meer staan denk ik. De polder is gewoon prachtig.

John, (URL) - 12-07-’23 07:52
Dhyan

Zeggen ze niet ieder zijn meug? Ik ben juist weer helemaal lyrisch van de bossen. Maar voor fietsen is zo’n vlakke ondergrond weer heel fijn, tenminste zonder harde tegenwind.

Dhyan, - 12-07-’23 09:02
Ria

@Dhyan: Ja ieder zijn meug= waar je van houdt volgens mij en niet de dingen die je ongevraagd op je dak krijgt.

Ria, (URL) - 12-07-’23 10:35
Margo

Ik vind het heerlijk om ver weg te kunnen kijken, al die ruimte om je heen! Ik heb weer weinig met bergen, alsof je tegen een muur opkijkt. Die open ruimte geeft lucht.

Margo, - 12-07-’23 23:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.