Zeeuws leven

Nee, ze worden er niet mooier op als je bloemen, bomen, of iets anders vrolijks verwacht, maar het is wel hoe ik me voel merk ik vooral bij de laatste paar tekeningen, daar had ik eigenlijk nooit zoveel erg in.

We moeten allebei best wennen aan de nieuwe situatie, die niet eens zoveel anders is maar wel steeds oncomfortabeler wordt vooral voor Joop en ik heb daar niet altijd erg in, waardoor het soms best ongezellig wordt, om het zacht uit te drukken. 

Vanmorgen heeft hij een nieuw podmetertje opgehaald in Hellevoetsluis, waar hij de andere kocht kreeg hij geen hulp meer, hoe vaak hij ook mailde of belde, onbeschoft gewoon en kleine bijkomstigheid... het podmetertje kostte daar €50.-- , die van vanmorgen € 9,95 zelfde dingetje, we hebben weer gesoldeerd en nu is het goed, geen storing meer. De oude scootmobiel is dus gemaakt. Wordt vervolgd.

Het was een fijne bezige dag, daar knappen mensen van op. Na de koffie begon ik buiten, de tuin wat aangepast want ik wil komende winter een beschut hoekje eventueel met een zeil eroverheen waar wat planten kunnen overwinteren. Een beetje lopen sjouwen met stenen en ijzeren dingen die ik nog had een soort rek gemaakt, ben ook druk aan het stekken, dat kan daar nu al staan.

Nieuwe overbuurtjes kwamen gezellig aardbeienplantjes brengen nadat ik gezegd had dat ik er wel een paar wilde hebben. Leuke kleuters met rode potjes, de pa wilde ook nog wel een paar stekjes van mij na de wingerd van gisteren. Gezelligheid en een high five bij het weggaan, nu maar wachten op de aardbeien. 

Ondertussen werd er net een heerlijke zak pruimen gebracht! Het leven is goed in het Zeeuwse land.

Ria Woensdag 19 Juli 2023 at 6:48 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Hier in vlaaienland gaat het ook prima…

Sjoerd, (URL) - 19-07-’23 20:11
Margo

Ik had gemist dat de scootmobiel storing had. Gelukkig ook weer opgelost. Zo hobbel je van het ene probleem(one) in het ander en dat is het weer een goed gevoel als het opgelost is. Gewoon de moed erin houden. Gezellig die aardbeien in die rode potjes. Kun je daar dit seizoen nog van smikkelen?

Margo, - 19-07-’23 23:08
Margo

(One) moet zijn (pje).

Margo, - 19-07-’23 23:09
Jan K. alias Afanja

Mooi dat dat probleem ook weer is opgelost.
Hier in Fryslân gaat het leven ook zo zijn gangetje. Ik ben blij met de temperaturen net boven de 20 graden en de mooie wolkenluchten van de laatste dagen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-07-’23 12:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.