Paint it black

Vanmorgen bij het ochtendrondje dat we samen deden was er Sjaak, de schapenboer van het dorp, die een zetje schapen bij elkaar dreef. Joop keek het gebeuren helemaal af, ik ging vast koffie zetten.

"Ik wacht nog even" zei Joop toen ik op de fiets stapte om in Zierikzee wat boodschappen te doen. Hij zou een rondje met de scootmobiel gaan doen. Dat was wel verstandiger, want bij Schuddebeurs begon de bui te lozen. Gelukkig staan er heel veel hoge bomen daar dus ik schuilde even, zoals wel meer mensen deden. 

Toen het zo goed als droog was stapte ik weer op, maar het bleef zeuren met die rotbui, niet heel erg, ik werd niet eens goed nat, maar mijn kapsel was wel verregend toen ik bij de Lidl binnenstapte.

Daarna even naar de Praxis. Ik had mijn tekening van gisteren in een houten lijst gedaan, nu ja het is wel hout, maar het mag eigenlijk de naam niet dragen, zachte rommel en gespoten bruin, ik was er al niet zo heel blij mee toen ik ze thuiskreeg en eignelijk had ik ze terug moeten sturen. Maar goed, ik heb ze nu en nu heb ik ze zwart gespoten, twee tenminste, ik bracht ook nog rood en blauw mee. Eens zien wat ik ermee kan. Twee zijn er nu zwart en staat al een stuk beter.

Na de boodschappen was het alweer lekker opgeklaard en ik had zin in een ijsje voor ik naar huis zou fietsen, tegen de wind in. Bij de ijswinkel zette ik mijn fiets even op slot en at op het gemak mijn ijsje, heerlijk! Bij het van het slot halen verdraaide ik het sleuteltje iets en daarna werkte het slot niet meer, probleempje want hoe nu.

Ik stapte eens bij de schoenmaker binnen, schoenmakers hebben ook vast goed gereedschap... hij bekeek mijn sleuteltje eens deed het in een bankschroef of zo en nu ja.. we liepen naar de fiets en hoppa van het slot, ik was hem heel dankbaar, zo kon ik toch fijn tegen de wind gaan fietsen en kwam tegelijk met Joop thuis.

 

Lekker nasi gemaakt. Het was op die ene bui na een mooie dag.

Ria Vrijdag 04 Augustus 2023 at 7:23 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

vijf reacties

Hans

Zijn nog geen wolven in Zeeland, dacht ik.
Gelukkig heb je de lijsten zelf maar de juiste kleur gegeven.
Kijk een schoenmaker niet niet alleen bij zijn leest blijft. Hans

Hans, (URL) - 04-08-’23 22:42
Margo

Mooie foto’s Ria! Wij hadden hier ook één bui, daarna was het wel leuk weer. Waarom moesten die schapen bijeen gedreven worden? Ik dacht even dat ze zwart geverfd moesten worden.

Margo, - 05-08-’23 00:10
Sjoerd

Haha, ik dacht ook even aan een zwart schaap… Lijsten zwart spuiten doe ik ook wel vaker. Ik haal de spuitbussen bij de action, veel goedkoper, en het verschil zie ik niet.

Sjoerd, (URL) - 05-08-’23 07:17
John

Ik denk dat de meeste tekening het mooist uitkomen met een zwarte lijst, Hier zit bijna alles in zwarte lijsten.
Weinig regen hier gister. Alleen vroeg in de ochtend een soort van wolkenbreuk.

John, (URL) - 05-08-’23 09:16
ria

@margo, ze kregen iets toegediend in hun bek. Geen idee wat.

ria, (URL) - 05-08-’23 10:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.