Verslingerd raken

Het had heerlijk geregend gisteravond en vannacht en vanmorgen was er damp maar dat was al snel verdwenen. Het ochtendrondje deed ik alleen. Ook wel weer eens lekker en meer tijd voor praatjes. 

Zo langzamerhand ben ik toch wel verslingerd aan de fiets, het gaat lekker, zeker met dit weer en even naar de groenteboer of naar Brouw, maar vanmiddag reed ik ook alweer naar Scharendijke. Ik vind het wel stoer van mezelf, zeker voor iemand die de fiets al jaren had afgezworen.

Bij Scharendijke in de buurt rijd ik door weggetjes waar ik altijd met de honden liep en vanmiddag over het fietspad langs de vaart dat werd aangelegd in die periode. Er vlogen vlindertjes en ik zag een blauwtje dus stopte ik even en hoopte dat hij zou blijven zitten en dat deed hij, vast vermoeid want aan zijn vleugels te zien had hij al aardig wat vlieguren achter de rug. Het icarusblauwtje denk ik.

En dit is dan waarschijnlijk een hooibeestje. Heel veel witjes waren er ook.

Toen ik me omdraaide zag ik dit:

Het schitterde in de zon en omdat ik geen idee had wat het was maakte ik een paar foto's. Het lijkt opgedroogd slijm van een slak of zoiets, in een paar bloemknoppen en dat geheel lijkt dan weer op een vogeltje.

Ria Vrijdag 25 Augustus 2023 at 6:49 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

drie reacties

Sjoerd

Vreemde foto’s. Maar je hebt wel een punt, als je mobiel bent zie je meer en andere dingen.

Sjoerd, (URL) - 26-08-’23 07:35
Jan K. alias Afanja

Mooie foto’s van die vlinders, maar je laatste foto’s zijn pas echt bijzonder. Geen idee wat het is, maar het lijkt pure kunst.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-08-’23 12:00
Dhyan

Heel bijzonder die laatste.
Mooie vlinders ook, hier zie ik veel witjes in de tuin.

Dhyan, - 27-08-’23 10:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.