Gezelligheid

Een heerlijke ochtend vanmorgen en omdat Janny en Freek vanmiddg zouden komen liep ik eerst naar Brouwershaven om appelflappen  en maakte er maar gelijk een uitgebreid rondje van. Vanmiddag deden we nog een klein rondje samen met Joop in de scootmobiel, Freek bleef thuis onder de parasol.

We wisselden onze belevenissen uit van het reizen met het openbaar vervoer. Freek met zijn rolator met de bus naar Barendrecht en wij met onze treinreis met de opvouwbare rolstoel naar Deventer.

Bij een treinreis kan je assistentie aanvragen, we wilden dat proberen omdat het de eerste keer was dat we dit deden maar dat was niet gelukt via internet, je kunt beter bellen met het speciale nummer zeiden ze. Gelukkig kon Joop ook nog zelf in- en uitstappen en kon ik daarbij de opvouwbare rolstoel inklappen en de trein indragen wat ik ook een paar keer deed, want bij Intercities is er een trap en bij een Sprinter kan je zo naar binnen rollen als het perron tenminste een beetje op dezelfde hoogte is (wat wel de bedoeling is). 

In de bus hetzelfde probleem, maar er zijn ook bussen die kunnen kantelen blijkbaar. Zeker als je zoiets voor het eerst doet moet je alles opnieuw ontdekken. Voor ons ook op de perrons, want normaal gesproken neem je de trap, maar dat ging nu niet en waar is er dan een lift? En hoe kom ik aan de andere kant? Ik hoorde onderweg ook dat de liften vaak niet werken, dat was nu gelukkig niet het geval, maar je zal er maar voor staan.

Mensen zijn overal heel behulpzaam, 'gaat u maar' en 'kan ik even helpen' echt super!

Het was weer gezellig, we hebben weer volop gelachten. De Haringvlietbrug is weer open, maar nog steeds smal zegt Freek. Het wordt er allemaal niet beter op.

Ria Maandag 04 September 2023 at 7:16 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vijf reacties

Ellen

Ik zou ook moeten zoeken en vragen als ik op openbaar vervoer aangewezen zou zijn. Ik rij alleen nog in de buurt met de auto. Maar een bus die kantelt lijkt me toch wel eng. Ik zie dan een beeld dat de bus op zijn zijkant ligt en je via het dakluik in en uit moet stappen. Flauw hé. Maar los daarvan is het uiteraard fijn dat er tegenwoordig veel voorzieningen zijn voor passagiers die gebruik moeten maken van hulpmiddelen.c

Ellen, - 04-09-’23 20:33
Sjoerd

Aan hulp gelukkig meestal geen gebrek. Maar ik gat toch nog liever met de auto.

Sjoerd, (URL) - 05-09-’23 07:38
Dhyan

Een bus kantelt niet zozeer alswel dat het zijn vering aanpast en een stuk lager komt te liggen zodat je er met een rolstoel in kan rijden.

Dhyan, - 05-09-’23 09:05
Jan K. alias Afanja

Ik heb sinds halverwege de jaren ’80 niet meer met de trein gereisd. Voor mij zou zou alles intussen anders en nieuw zijn op dat vlak. Om over gehandicaptenvervoer nog maar te zwijgen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 05-09-’23 09:27
ria

@Dhyan Freek ervaarde het alsof de bus kantelde, misschien de vering aan een kant? Alhoewel dat voor de passagiers misschien minder prettig is :-D

ria, (URL) - 05-09-’23 10:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.