Op de fiets

Jan vroeg vanmiddag in de reacties wat de mevrouw van de gele fietstas daar aan het doen was op het fietspad en ik had al bedacht dat ik dat vergeten was te vertellen, dus bij deze, ze raapt kastanjes, altijd leuk om ergens neer te leggen. En toen ik daar wat foto's van maakte ook maar gelijk eentje van haar, zo ben ik nu eenmaal, ik kan daar ook niets aan doen.

En soms verschijn je dan hier, van haar weet ik nu wel dat ze dat prima vindt, er zijn er ook die angstig roepen, niet op je blog hoor, al wordt dat wel steeds minder. Dat heeft denk ik ook met de sociale media te maken, mensen raken gewend aan hoe ze er uitzien, ze krijgen vaker een foto van zichzelf onder ogen, dat vind ik best positief. Ikzelf heb daar vooral in het begin een tijdlang mee gespeeld door bijna elke dag een webcamplaatje te plaatsen, op dezelfde plek maar elke keer anders, dat was best grappig, maar de hele serie is nergens meer te vinden, daily mugshot heette het, prachtige series van anderen soms.

Geen zon vandaag en later steeds meer wind, dat weerhield me er niet van vanmiddag een fijn stukje te fietsen. Even naar de groenteboer op Noordgouwe en daarna nog even maar Mir op Scharendijke voor het pakje van gisteren, toch ruim 27km alles bij elkaar. Gelukkig terug windje mee, voorzover dat dan gaat, nooit helemaal natuurlijk.

Veel wind en geen zon en een stoffige atmosfeer, dat vond ik gisteren al, er schijnt een hele wolk saharazand aan te komen las ik vanmorgen ergens.

Ria Woensdag 11 Oktober 2023 at 5:10 pm | | Standaard

acht reacties

Ellen

Was duidelijk dat het kastanjes rapen was. Wilde kastanjes. Hebben jullie ook tamme kastanje bomen in de buurt? Hier op de Veluwe heel veel. Ik hoop niet dat we dat saharazand hier krijgen. Heb net maandag sinds maanden mijn schuine tuimelramen van binnen en buiten gelapt. Wat staan je bloemen er nog mooi bij.

Ellen, - 11-10-’23 20:34
Sjoerd

Ik verwacht stuifsneeuw aan het einde van de maand…

Sjoerd, (URL) - 11-10-’23 22:07
ria

@ellen als he ramen schoon zijn spoelt het er misschien sneller weer af. Hier komt binnenkort ook de glazenwasser voor de bovenbouw, ik hoop dat het dan al voorbij is.

ria, (URL) - 11-10-’23 22:23
Margo

Dan wacht ik nog even met mijn auto te wassen. Die mooie kastanjes zijn tamme toch, of juist wilde? Die andere soort zijn heerlijk om te poffen.

Margo, - 11-10-’23 23:06
ria

Dit zijn wilde hoor. Tamme zijn er veel geplant op sommige binnenkijken.

ria, (URL) - 12-10-’23 07:37
John

Ja, voor een herfsttafel zijn kastanjes ook leuk. Hier heeft het vanaf gisteravond tot vanmorgen vroeg geregend.

John, (URL) - 12-10-’23 09:09
Dhyan

Dat Saharazand kan er ook nog wel bij. Bij het parkeren in Nijmegen gisteren was mijn auto helemaal onder het zand geblazen door een bladblazer van de gemeente.

Dhyan, - 12-10-’23 10:16
Jan K. alias Afanja

Ik vermoedde al zoiets, maar ik zat te denken aan tamme kastanjes. Die zijn zo lekker om even te poffen. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 12-10-’23 16:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.