Ontmoeting

We gingen vanmorgen met de slechtziendenclub waar Joop af en toe heen gaat naar het watersnoordmuseum. Nu valt er in het watersnoodmuseum vooral van alles te zien... maar gelukkig was er een rondleider bij die van alles vertelde. De meesten waren ook niet alleen slechtziend, maar zaten net als Joop in een rolstoel of hadden een rollator of een stok. Het schoot niet erg op allemaal, terwijl de gids steeds maar zei dat hij 'nog veel te vertellen had en dat het nog best een eind lopen was.

Bij het verzamelen bij de ingang zag ik hem gelijk, ik had zijn naam al gezien bij de rondgestuurde email en vroeg me af of hij het zou zijn en jawel, Wim Bax, zes jaar samen ULO gedaan, alleen niet altijd in dezelfde klas gezeten, dat had ook met de keuzevakken voor het examen te maken. Hij herkende mij niet, zelf is hij niks veranderd.

Hij had ook nog een klassefoto waar ik niet op sta en hij niet op de mijne , we wisselden ze uit.

De mijne uit 1965, die ik al een paar keer eerder plaatste

De zijne waar ik niet op sta, maar hij wel en waar ik de meeste anderen ook van ken, want ik dacht altijd dat ik de enige was die bleef zitten, maar er waren er wel meer die 6 jaar over die vier jaar deden.

Ondertussen werd ik steeds meer verkouden ... en heb daar al wel twee zakjes zakdoekjes vol gesnoten, volop geniesd en gekucht, zoveel mogelijk rekening houdend met de anderen natuurijk. Toch een pestje opgelopen zaterdag in de kerk. In jaren niet zo ziek geweest.

Ook nog geluncht met z'n allen en daarbij de foto gemaakt.. waarop ik er niet uitzie natuurlijk met mijn opgeblazen hoesthoofd.

Ria Dinsdag 14 November 2023 at 6:45 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

acht reacties

Margo

Leuk hoor, oude schoolfoto’s. Mochten er mensen zijn die ze nog hebben liggen, zet ze op de Facebook groep Oude Schoolfotos. Heel leuk, meer dan 44 duizend leden.
Gauw beter worden hoor, zo vermoeiend dat gehoest en geproest en geen lucht krijgen. Beterschap!

Margo, - 14-11-’23 23:13
Margo

Zit jij op de bovenste foto derde van links vooraan? En Wim Bax tweede van rechts op de andere foto?

Margo, - 14-11-’23 23:15
Sjoerd

Tsja, ik hoop dat de coronaprik en de antigriepprik zijn werk doen. Tot nu toe gaat het goed… Maar evengoed, beterschap, dat gesnotter is maar niks.

Sjoerd, (URL) - 15-11-’23 07:50
Dhyan

Vrouwen, altijd kritisch op hun uiterlijk. Je ziet er prima uit. Leuke kleine klas had je, dan ga je ook anders met elkaar om, lijkt me.

Dhyan, - 15-11-’23 08:04
ria

Ik heb geen griep hoor Sjoerd, gewoon een flinke verkoudheid, dat kan je ook krijgen als je de griepprik gehad hebt. Gelukkig heb ik geen koorts .

Margo, de onderstee foto is van Wim en daar staat hij bovenaan helemaal rechts.
De bovenste te is mijn foto, die heb je al denk ik, daar zit ik derde van links beneden, met die scheve benen.

ria, (URL) - 15-11-’23 09:01
John

Leuk om een oude schoolgenoot te ontmoeten. Ik hoor overal om me heen genies en gesnotter. Hopelijk blijft het mij bespaart.

John, (URL) - 15-11-’23 09:05
Margo

@ria ja dat bedoelde ik ook. Ik haal tegenwoordig links/rechts, boven/beneden enz door elkaar. :-)

Margo, - 15-11-’23 12:26
Jan K. alias Afanja

Leuk om daar dan even te kunnen bijpraten met een oude bekende. Met oude schoolfoto’s gaan de herinneringen vaak nog meer leven.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 15-11-’23 14:21
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.