Proost

Nou hier is hij dan weer, de jaarlijkse Beaujolais Nouveau foto, ik ben er vanmorgen speciaal voor naar Zierikzee gefietst. Ze hadden maar één soort dus er viel niet veel te kiezen, ik nam drie flesjes mee, van vorig jaar heb ik er ook nog eentje. Ik las gisteren dat je de Nouveau best even kunt bewaren, dus die ga ik nu ook maar eens opdrinken.

Tegelijkertijd even naar de markt voor vis en naar de natuurwinkel voor thee en onderweg nog even bij de biologische winkel langs voor peetjes bij de vis, een leuk en vooral gezond fietsritje al was het wel heel koud maar ik was goed aangekleed en buitenlucht is goed als je verkouden bent, het wordt al minder.

Vanmiddag was ik even in de kerk om een lijst op te halen, ook verwisselde ik twee anderen. Ik merkte aan het papier dat achter de tekeningen zit, dat is erg dun papier, dat het een beetje begon te bobbelen, het is natuurlijk niet de bedoeling dat alles vochtig wordt, ik ga het in elk geval in de gaten houden en anders houdt het op, dat zou wel jammer zijn. Ik heb achter de tekeningen die ik verwisselde stroken keukenpapier gedaan, het is een probeersel. De tekeningen die bij mij in de garage voor het raam staan overkomen niets, die staan daar al jaren.

De Beaujolais smaakt prima! Joop en ik hebben geproost en afgesproken dat we dat volgend jaar weer doen. 

Oja en mijn nieuwe trui heb ik aan, prima trui!

Ria Donderdag 16 November 2023 at 6:31 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Het zal we een beetje te vochtig zijn in de kerk. Vaak lossen ze dat op door op de hoeken van de lijsten een stukje kurk te plakken zodanig dat de lucht achter het schilderij kan stromen en het schilderij wat los komt van de muur.

Sjoerd, (URL) - 17-11-’23 07:39
ria

Ze hangen niet echt op de houten wanden daar zit al ruimte tussen. Ik denk eigenlijk lijk dat het met het vocht wel meevalt, maar dat het meer de kou is

ria, (URL) - 17-11-’23 08:52
John

Proost! Ja, de buitenlucht is zeker gezond. Ik zou geen dag willen missen om naar buiten te gaan.
In een kerk wordt niet echt gestookt dus dat zal voor het papier niet al te goed zijn. Eenmaal gebobbeld krijg je dat maar moeilijk weg.

John, (URL) - 17-11-’23 09:17
Jan K. alias Afanja

Jammer dat het papier gaat werken door kou of vocht. Goed dat je het wat in de gaten houdt.
Proost!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-11-’23 21:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.