December

Vanmorgen eerst mijn fiets maar opgehaald bij de fietsenmaker, dan was dat maar gebeurd. De accu moet opgestuurd worden want die is afgelopen maart gereviseerd, dat was ik even vergeten, het was toen nog niet mijn fiets. Best zwaar trappen op de terugweg zo zonder hulp.

Vanmiddag een rondje door de polder, er was even zon en er waren vreemde schapen zag ik toen ik dichterbij kwam. Het blijken houtlandschapen te zijn, nog nooit van gehoord.

Een nieuwe maand alweer, alles netjes gearchiveerd in de goede mapjes op de goede plekken, het was nog maar pas geleden dat ik oktober deed. Nog even en we hebben weer een blanco jaar.

En kijk, de helleboris begint te bloeien. Vorig jaar gekocht en eenmaal uitgebloeid in de plantenbak gezet, de plant zelf stelt nog niets voor, maar wel knoppen. Morgen ook de vlag maar weer ophangen. Voor lichtjes vind ik het nog te koud.

Ria Vrijdag 01 December 2023 at 6:20 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

In het weekend is mijn kleindochter hier, de schoen staat al klaar en ze ligt nog te slapen. Pas als ze weg is gaan de lichtjes aan voor de kerst…

Sjoerd, (URL) - 02-12-’23 07:29
John

De tijd vliegt voorbij. Het mag best wat minder snel. Ik fiets nog steeds op een analog fiets. Wij hebben een kerstcactus in de wc staan. Deze zit nu vol bloemknoppen.

John, (URL) - 02-12-’23 09:32
Jan K. alias Afanja

Mooi schaap, ik zou de naam ook niet geweten hebben.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-12-’23 10:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.