Als de zon schijnt...

Als de zon schijnt is alles anders. Dat begon vanmorgen al, niet toen ik er nog uit moest want toen had ik nog niet naar buiten gekeken, maar daarna ging ik aan. Zo lekker! Nog voor ik beneden was was de badkamer al schoon, dat hoeft alvast dit jaar niet meer. Wasmachine aan en de polder in daarna, zo heerlijk helder en rustig!

Ik liep nog een stukje op met iemand van de kerk en die vertelde dat de thermostaat van de kerk altijd op tien graden staat vanwege het orgel, daarmee gaat het niet goed als dat te koud wordt, dat is fijn om te weten. Ik riep zondag wel zo hard dat ik het niet meer ging doen, maar ik kwam ook nog een stel tegen die wel wilden komen, dus ja. Dan neem je toch een borrel zei de man van het stel, dus ik zei dat ik elke week met een flesje wijn loop te sjouwen, maar ja als er niemand wil proosten blijft die dicht. Ik ga daar niet in mijn eentje aan de wijn.

Eerst eens informeren of de verwarming 's zondags wel hoger gaat, dan zou ik bv ook zondagsmiddags daar kunnen gaan zitten. (wordt vervolgd)

Vanmiddag een heerlijk rondje richting Noorgouwe om groente en fruit, een rugzak is snel te zwaar ik moet nog een keer terug.

Eenmaal weer thuis was de was zo goed als droog en ook bijna alweer tijd om te gaan koken. Joop oefende bij Fysant. Tussendoor ook nog wat gekleurd, ik probeer eens iets, alvast voor volgend jaar met Beleef Zonnemaire, maar dat blijft nog geheim.

Ria Woensdag 06 December 2023 at 7:02 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vier reacties

Renesmurf

In een kerk hoeft helemaal geen verwarming, het is gods wil hoe de temperatuur is. Met de zon is het leven een stuk aangenamer.

Renesmurf, (URL) - 06-12-’23 22:17
Sjoerd

Het zijn ook behoorlijke kolossen die kerken, hier in Gebrook zijn er al heel veel dicht of alleen nog maar op zondagochtend open. Die wil je toch niet verwarmen met de huidige gasprijs.

Sjoerd, (URL) - 07-12-’23 07:37
John

Het was gister inderdaad heerlijk zonnig weer. Ook hier werd gewassen. Ja, die kerkorgels zijn gevoelig voor kou. Trouwens, de meubels gaan uiteindelijk ook wel als het te koud wordt.

John, (URL) - 07-12-’23 09:10
Jan K. alias Afanja

Stil zitten bij een temperatuur van 10 graden … ik moet er niet aan denken.
We hebben hier de zon niet gezien gisteren, het was de hele dag zwaar bewolkt en grijs weer. Maar vandaag zijn wij aan de beurt, nu schijnt de zon hier. De koffie en de koek zijn op, dus ik ga eens een blokje om.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 07-12-’23 10:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.