Alarm

Even na twee uur afgelopen nacht, werd ik opgeschrikt door een indringende piep en even later nog eens. Ik dacht eerst dat het uit mijn horloge of telefoon kwam en zette alles uit, niets hielp dus ik ging eens kijken, zo om de minuut ongeveer, telkens zo'n rotpiep. 

Joop wakker gemaakt en die begreep gelijk dat het de rookmelder moest zijn, maar ja, hoe krijg je die uit. Groep uitzetten hielp niet dus het trapje uit de garage moest erbij komen, lospeuteren van het plafond terwijl je bijna niets ziet en dan niet kunnen vinden hoe de batterij eruit moest, vreselijk, we hebben hem maar piepend en wel in de garage gebracht, brand was nergens te bekennen. Inmiddels was het half vier geworden. Gelukkig hebben we nog wel wat kunnen slapen daarna.

Vandaag was boodschappendag, inclusief nieuwe batterijen, het was er weer voor.

Ria Donderdag 08 Februari 2024 at 4:37 pm | | Standaard

tien reacties

Ellen

Herkenbaar die rookmelder die piept. Hier al 2x mee gemaakt maar beide keren in de nacht. De eerste keer hebben we uren gezocht voor we wisten waar het geluid vandaan kwam. Wekker en wekkerradio onder het kussen, nee, die waren het niet, dus ook trapje er bij, hangt tegen de onderkant zoldertrap. Sta je daar op een trapje te wiebelen boven trapgat benedentrap. De 2e keer het ding gesloopt om
batterij er uit te krijgen. Nu verplicht op iedere etage een
rookmelder.

Ellen, - 08-02-’24 19:20
hanscke

O ja, rookmelders zijn verplicht. Wij hebben ze (nog) niet.
gelukkig maar, worden we ‘s nachts ook niet wakker door een piepgeluid

hanscke, (URL) - 08-02-’24 19:50
Sjoerd

Haha, je bent niet de enige die daardoor uit zijn slaap wordt gehaald. Wij hebben er drie in huis, dus de kans wordt groter.

Sjoerd, (URL) - 08-02-’24 20:51
Ria

Sjoerd, wij hebben er ook drie, alle drie nieuwe batterijen gekregen vandaag, hoe lang gaan die dingen ongeveer mee? Dan kunnen we het alvast in de agenda zetten :-)

Ria, (URL) - 08-02-’24 21:46
Margo

Dat hadden wij een poosje terug! Ook alles wat kan piepen uitgezet ook al stond het niet aan. De volgende avond hoorden we het weer. Nu wist ik dat het van een rookmelder kwam, maar welke? Eentje zit aan de stroom de anderen op batterijen. Een heel gedoe om dat ding los te krijgen, waarom staat dat er niet luid en duidelijk op?! Die dingen gaan altijd ‘s nachts piepen! Heb ooit eens de brandweer gebeld (nog voor het internet tijdperk) omdat dat kreng maar bleef gillen.
Achteraf kun je erom lachen!

Margo, - 08-02-’24 23:31
Dhyan

Mooi die weg, zo glad als een biljartlaken.

Dhyan, - 09-02-’24 07:21
ria

Ja, een tijdje geleden opnieuw geasfalteerd.

ria, (URL) - 09-02-’24 08:30
John

Hier hangen ze sinds ze verplicht zijn, en dat batterijen schijnen 10 jaar mee te gaan. Afwachten dus.

John, (URL) - 09-02-’24 08:38
Jan K. alias Afanja

Je kunt het best even een setje speciale batterijen, daarmee ben je er zoals John zegt 10 jaar van af.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 09-02-’24 09:07
Dhyan

Er zijn er met een ingebouwde batterij waarvan men zegt dat ze tien jaar meegaan. De gebruikelijke rookmelder heeft een normaal 9 volt blokbatterijtje en daarbij is die tien jaar meegaan niet het geval hoor.

Dhyan, - 09-02-’24 11:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.