Rat en koeken

Vanmorgen zag ik nog zo'n net bij een dambuis en ik wist ook wel dat dat was om ratten te vangen, maar vanmiddag zag ik er eentje opgezet en wel, wat zijn die beesten groot, dat wist ik dan weer niet! Iets groter dan een 'gewone' rat dacht ik, maar dat blijkt toaal anders.

We waren weer bij het slechtziendencafe in Nieuwerkerk en elke keer is er dan iemand om iets te vertellen ergens over en vanmiddag was dat een mevrouw van Waterschap Scheldestromen, best leerzaam en vooral informatief, veel dingen weet je (ik) gewoon niet. Er was ook iemand in de groep die pas nog waterkonijn at, erg lekker blijkbaar. (de foto's pikte ik van hun website)

Er was ook weer iemand jarig, deze keer grote mergpijpen en roze koeken, ook lekker! Volgende keer is Joop aan de beurt. 

Gisteravond hadden we een vergadering aan huis van de bijenvereniging Schouwen Duiveland waar Joop sinds kort weer in het bestuur zit, ik was er voor de koffie en koekjes en verder zat ik lekker boven, niet dat ik dan tot kleuren kom, dat lukt me niet met die drukte beneden. Ik merk toch wel dat ik niet al teveel aan mijn hoofd moet hebben, nooit.

Bij het weggaan kreeg ik complimenten, halfverwege ook al, dus ik was toch zeker wel een paar centimeter gegroeid toen ik naar bed ging en de vraag of ik ergens eens wat tekeningen wilde hangen. Misschien het watersnoodmuseum. Je moet netwerken, zei iemand een tijdje terug, dat kan ik niet, het zit niet in me, het moet vanzelf gaan en zoals het nu gaat voelt het best goed, sinds gisteravond zeker. (ik gaf wat kaartjes mee want die heb ik nu)

Ria Dinsdag 13 Februari 2024 at 6:52 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ja, dat zijn beslist geen kleine beesten, ik ben er ooit eens ene tegengekomen, dan schrik je best wel hoor. En die tekeningen, laat ze zwerven…

Sjoerd, (URL) - 14-02-’24 07:20
John

Dat wordt dan weer langere broeken kopen vandaag, of ben je weer terug naar je normale formaat :)

John, (URL) - 14-02-’24 09:20
Ria

Haha, ja hoor, het is weer ingedaald.

Ria, (URL) - 14-02-’24 09:28
Jan K. alias Afanja

Ja, muskusratten zijn forse jongens. Daar heb je een flinke maaltijd aan.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-02-’24 10:04
Margo

Is dat een rat? Ik heb er wel eens ergens bij het water een gezien en had geen idee wat het was. Weer wat geleerd.

Margo, - 14-02-’24 23:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.