Inburgeren

Deze maandagmorgen werden wij tegen elven verwacht op de Briandplaats 15 Rotterdam voor de jaarlijkse  vervolgafspraak voor het onderzoek waar Joop aan mee doet van de maculadegeneratie.

We zouden met het openbaar vervoer gaan. Je gaat dan met de bus naar het Zuidplein, dat gaat best snel, en  daarna met de metro naar 'beurs', daar overstappen naar een ander perron en eenmaal bij de bestemming blijkt de halte naast het gebouw waar we moesten zijn, heel eenvoudig...

Vanmorgen was de schat van de gele fietstas zo lief om ons helemaal daar te brengen zodat er geen overstapstress zou zijn en terug gingen we met het OV. Het gaat allemaal wel hoor, het was ook totaal niet druk dat scheelt een hoop, maar dat overstappen is een ramp, geen lift kunnen vinden, inchecken/uitchecken, op welke knop zullen we drukken, metro in, metro uit alles is nauw en nieuw. Bij de bus moet de chauffeur helpen, omdat daar bij sommige bussen geen inrijplaat is. Nu ja over twee weken mogen we weer een dagje, maar dan naar het gewone Erasmus voor het neuro probleem, dit was een inburgeringsdag.

Grappig was dat de chauffeur van de bus ons herkende, hij vroeg waar we moesten zijn en had ons op Scharendijke verwacht. Bleek het de chauffeur van Gevier te zien die vroeger de materialen bij ons bracht, voor mij had hij ook wel een bekend gezicht maar ik kon hem toch niet thuisbrengen.

Het was weer een hele onderneming, negen uur weg en drie uur weer thuis, dag dag. Ik dacht nog even een rondje te lopen, maar op de Veerdijk begon het alweer te regenen, ik ben maar omgedraaid en gaan koken, tijd voor een wijntje.

Update:

De chauffeur van de laatste bus maakte ons er trouwens nog wel op attent, dat voor mij een begeleiderspas of weet ik veel wat aangevraagd kan worden zodat ik niet hoef te betalen, dat is dan toch weer netjes. Daarvoor moeten we weer bij de gemeente zijn.

Ria Maandag 19 Februari 2024 at 6:38 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

tien reacties

Sjoerd

Het openbaar vervoer is ook niet alles zijn we achter gekomen. En een ziekenhuis willen we voorlopig ook niet meer naartoe.

Sjoerd, (URL) - 19-02-’24 20:37
Ellen

Zo. Zeker een hele onderneming. Gevier Goes,o.a,. was klant van het bedrijf, fabrikant c.v.ketels, waar ik 35 jaar werkzaam ben geweest. Ik zie wel een foto met zon. Hier vandaag niet gezien.

Ellen, - 19-02-’24 20:43
Ria

@Sjoerd: Het is een kwestie van wennen en weten waar je naar toe moet, van tevoren plannen helpt daar prima bij… Joop was getrouwd met zijn A4tje vandaag, alles staat online, best handig hoor, alleen staan de liften er niet op en het gebruik daarvan is ons in het gewone leven ook al onbekend, dat dus.

@Ellen ja Gevier en de TU wie kent ze niet. Waar werkte jij?

Ria, (URL) - 19-02-’24 20:47
Ellen

In Nijkerk. Burnham Europa,. Daar veel overnames, reorganisaties mee gemaakt. Daardoor ook eental naamswijzigingen. Burnham werd Rodiac en daarna Baxi . Net na mijn vervroegde pensioen is bedrijf over genomen door Remeha in Apeldoorn. Dus ook wel roerige tijden daar mee gemaakt maar ook mooie tijden.. En de tijd van het op de markt komen van de Kick Space van Myson.

Ellen, - 19-02-’24 21:31
John

Ja, even naar de randstad is niet eventjes. Een dag is zo voorbij als je bezig bent. Bedankt voor je felicitatie. Je was niet te laat, ik ben vandaag pas jarig ;)

John, (URL) - 20-02-’24 08:18
ria

@ellen, remeha ook heel bekend natuurlijk. Nijkerk, daar woont Sil, volgens mij heb ik al vaker gevraagd of je haar kent, geloof van niet he.

ria, (URL) - 20-02-’24 08:46
Jan K. alias Afanja

Ik moet er zonder rolstoel al niet aan denken om hier vandaan met het OV naar ergens in Rotterdam te moeten reizen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 20-02-’24 10:43
Ellen

Klopt dat je het al eens hebt gevraagd. Ik ken Sil inderdaad niet.

Ellen, - 20-02-’24 18:26
hanscke

Pfft, net een dure autoreparatie gehad, maar om met het Openbaar Vervoer naar Groningen, waar G. volgende week moet zijn , ik moet er niet aan denken.

hanscke, (URL) - 23-02-’24 17:39
Ria

@Hanscke, als één van jullie kan rijden is dat geen probleem natuurlijk, dat was het voor Joop ook nooit, maar nu de macula degeneratie toeslaat en een uur autorijden wat zijn voeten en benen betreft ook niet optimaal zal zijn (ondanks alle knopjes aan het stuur) en we anderen niet in gevaar willen brengen als ik ga rijden moeten we wel.
Ik kijk nu al uit naar onze volgende rit over een week, ‘s morgens vroeg rond een uur of acht als heel Rotterdam de metro pakt, maar ook dat komt weer goed. De bus is best relaxt hoor.

Ria, (URL) - 23-02-’24 19:17
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.