Met de Metro

Met deze drukte lukt het in- en uitstappen wel, dat is in Rotterdam wel anders.

Toevallig hadden Mir en ik het er vorige week nog over dat we vroeger, zo'n vijftig jaar geleden in de tijd dat we in Spijkenisse woonden, weleens met de metro naar Zuidplein gingen om te winkelen. We moesten dan eerst nog een stukje met de bus want hij begon toen pas in Hoogvliet.

De eerste keer dat we dat deden was samen met een toenmalige vriendin en haar kinderen, dat was een dolle boel. Een zowat lege metro en de kinderen vlogen van hot naar her en wij zeiden tegen elkaar: 

"wat een drukke kinderen zeg, van wie zouden ze zijn?" , "Nou hè,  gelukkig niet van ons", terwijl we wijselijk naar buiten keken, we lieten ze lekker rennen.

Klik op de foto of hieronder voor nog meer Rotterdamse Metro-historie, best leuk.

Historie - 50 jaar metro

Af en toe komt er dan toch wel een leuke Spijkenisse herinnering naar boven, al moet ik diep graven.

Half tien moest ik bij de kapper zijn, ik ging op de fiets en daarna nog naar de groentenboer, dus met bijna 30km op de teller vond ik wel dat ik genoeg beweging had gehad voor vandaag, gelukkig maar want vanmiddag was er weer regen. Mijn kleurprojectje weer opgepakt vanmiddag, want voor je het weet is het mei en dan moet het wel een beetje de moeite zijn.

Ria Woensdag 21 Februari 2024 at 6:48 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vier reacties

Renesmurf

Kinderen blijven altijd kinderen. Nou ja, zelf groeien ze op maar dan zijn er weer nieuwe, en die rennen weer. Reizen met de metro kan best wel eens leuk zijn.

Renesmurf, (URL) - 21-02-’24 21:10
Sjoerd

Met de metro ben ik ook ooit eens op pad geweest. De eerste en de laatste keer, er brak een grote vechtpartij uit tussen twee groepen waar we tussenin zaten. Zelf niets meegekregen, maar voor mij was het meteen genoeg.

Sjoerd, (URL) - 22-02-’24 07:33
John

De metro ja. Wij hadden familie in Hoogvliet wonen en die keken schuin op het metrostation.

John, (URL) - 22-02-’24 09:05
Jan K. alias Afanja

Spijkenisse … daar ben ik ooit een keer geweest. Dat moet ergens halverwege de jaren 60 geweest zijn. Een oud-tante van mijn vader woonde daar. Dat was een enorme onderneming. Eerst met de bus naar Heerenveen en daarna urenlang in de trein.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-02-’24 11:13
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.