Jakken

Hard gewerkt vandaag, gewone dingen die nu eenmaal af en toe moeten gebeuren en ik ben (nog) niet goed in het verdelen per dag daarvan. Na het ochtendrondje en de koffie zet ik mezelf dan in de versnelling, de eerste was was al klaar. De rest is voorspelbaar en ik zit nu moe maar voldaan achter mijn toetsenbord.

Tussendoor fietste ik ook nog even naar de kaasboerderij, gisteren kaas vergeten dus ik dacht ik fiets even naar de Stolpe en nam een paar lekkere stukjes mee. Er stond een behoorlijk straf windje.

Bij de wijnboerderij weer het witte huis dat me altijd aan opa van Felius doet denken, we hebben daar gespeeld na de ramp, toen hij daar een tijdje woonde. En omdat ik toch aan hem moest denken stopte ik ook weer eens even bij de begraafplaats om te kijken of hij er nog lag. Ik wist niet meer waar en had het bijna opgegeven, maar toen zag ik hem ineens.

Eenmaal thuis weer verder met de werkzaamheden, want daar was ik nog niet klaar mee en er moest ook nog eten op tafel. Ik heb de (biologische) spinazie eens gewokt, iedereen doet dat al lang, ik niet. Het was lekker, de spinazie ook, dat is nogal een verschil met die waterige blaadjes uit de supermarkt, want nee, ik koop ook nog lang niet alles biologisch, wel steeds meer! 

Vanmorgen had iemand het over jakken, lang geleden dat ik dat woord hoorde en best toepasselijk voor vandaag.

Ria Vrijdag 15 Maart 2024 at 7:24 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Jakken, nooit van gehoord, maar ik snap wat je bedoeld.

Sjoerd, (URL) - 15-03-’24 21:59
Ellen

Ik herleid het woord jakken naar jakker(jakkeren) wat hier wel werd gebruikt. Zal wel streekgebonden zijn. Ik hoor het woord hier ook nooit meer gebruiken.

Ellen, - 16-03-’24 09:02
John

Ja, jakken, dat hoor je niet veel meer. Zullen we het weer gaan gebruiken? :)

John, (URL) - 16-03-’24 09:26
Ria

Laten we dat doen John, er moet toch iets bewaard blijven van de Zeeuwse teale :-)

Ria, (URL) - 16-03-’24 10:44
Ria

@Ellen ja daar komt het vandaan

Ria, (URL) - 16-03-’24 10:45
Jan K. alias Afanja

In het Fries is het ‘jakkerje’. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-03-’24 11:07
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.