Versleten

Zo gauw het droog was vanmorgen gelijk maar een rondje want vanmiddag moesten we weer op stap naar de reumatoloog in Goes, die afspraak stond al een tijdje dus de brief van het Erasmus was daar nog niet eens gearriveerd, gelukkig hadden we die zelf wel bij ons.

Het gaat erom of er jicht is, vanwege de pijn aanvallen die hij steeds heeft, vooral 's nachts. Na een paar prednison tabletten gaat dat dan over, maar komt ook steeds (1x per maand ongeveer) weer terug. Er werd een echo van de voet gemaakt en ook vocht afgenomen, gewoon met een flinke naald huppekee in zijn voet en gelijk onderzocht, heel fijn! Geen jicht volgens de dokter, nu nog pillen als aanvulling op het bewijs, als de pijn (want die is naast de aanvallen steeds wel) niet minder wordt is het geen jicht, maar komt het van de neuropathie. Het begint ons zo langzamerhand te duizelen alles bij elkaar, de sarcoidose die hij had toen we pas getrouwd waren komt ook steeds ter sprake want dat kan ook weer opspelen. Het is alles bij elkaar best veel en als er dingen uitgesloten kunnen worden zoals die jicht en de sarcoidose is dat fijn, dat geeft rust en dan kan je je concentreren op datgene dat het  wèl is, de polyneuropathie

Niet dat jullie hier iets aan hebben, maar zeker voor mezelf nu het nog vers is schrijf ik het hier zodat ik het makkelijk terug kan vinden.

Ik ben wel een beetje klaar met de ziekenhuizen, of mag ik dat niet zeggen. Het komt steeds op hetzelfde neer, testjes en prikjes, gesprekjes, hoe, wat en hoe vaak, levensverwachting normaal... 

Macula degeneratie van hetzelfde, het wordt minder, links zit het nu ook, maar u wordt niet blind......

Kortom, je hebt het er maar mee te doen, erger nog... er kan nog van alles bijkomen!

Bijna aan het eind van de wandeling vanmorgen was het alweer opgeklaard en zo bleef het wel de rest van de dag, maar wel met windkracht zeven ongeveer. Na ons bezoekje aan het ziekenhuis zijn we ook wat opgeklaard, maar wel versleten.

Versleten: 'stukgegaan door ouderdom of veelvuldig gebruik'

Ria Donderdag 04 April 2024 at 6:46 pm | | Standaard

vijf reacties

Renesmurf

Het leven zit vol leuke en minder leuke dingen. En het is best leuk als je nog eens wat op wilt zoeken.

Renesmurf, (URL) - 04-04-’24 21:27
Jeanne

Heftige tijd voor jullie! Sterkte! De natuur geeft je kracht!

Jeanne, (URL) - 04-04-’24 22:19
Sjoerd

langzaam maar zeker raken we op… Dat wil niet zeggen dat je er niet meer van kan genieten.

Sjoerd, (URL) - 05-04-’24 06:59
Jan K. alias Afanja

Ja, het wordt er na verloop van tijd allemaal niet beter op. Dat merk ik met mijn MS ook. Maar het beste is maar gewoon rustig wat door te gaan.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 05-04-’24 10:40
Margo

Wat een mooie foto, met dat witte huisje daar in de verte.
Ja af en toe zou je wel een paar maanden geen ziekenhuis van binnen willen zien. Je wil ook wel weer eens normaal leven. Toch maar proberen eruit te halen wat er in zit. Sterkte Joop en jullie beiden.

Margo, - 05-04-’24 11:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.