Rei-zen

Zaterdagavond aten we bij het restaurant schuin tegenover de Kunstgalerie waar de expositie van Jaap binnenkort gehouden wordt, wiij zitten daar voor een open raam, bijna buiten.

 

Dat restaurant wil ik nog wel even apart noemen: Restaurant Roasted Deventer

Wat een superlekkere spareribs, we namen ze alledrie, we hebben gesmuld en wat ons opviel dat er 'gewoon' muziek was, leuke muziek! Niet te hard en niet te zacht, je kon gewoon praten, eten en muziek luisteren tegelijk. Jaren geleden dat ik die ervaring had, maar dat zal wel aan mij liggen, want ik kom ook bijna nergens natuurlijk. 

Dan was er nog de reis, op de foto zijn we op weg naar het station voor de terugreis.

Joop heeft de koffer met de aqurellen erin en nog wat andere dingen, daarin namen we het schilderij van Jaap op de heenweg mee. Verder heb ik een rolkoffer (ook al gekregen) waarin mijn rugzakje en de dingen die daar niet meer in pasten. Gesjouw.

Ik zou die dingen dragen/rollen en Joop zou zelf rijden, anders dan op de heenweg waar hij de plastic koffer zou dragen en ik hem zou duwen met rugzak, maar met een rolkoffer erbij kon ik niet duwen.

De heenweg ging goed, met de auto naar Zierikzee (weekenddienst dan komen er geen bussen in Zonnemaire) Met de bus naar Goes en daar op de trein, een rolstoelwagon waar je dan samen zit. Joop in zijn stoel en ik op een bijbehorend klapstoeltje tegen het raam aan geplakt.

Overstappen in Roosendaal, ging vlot, we namen per ongeluk een fietswagon, er stonden al twee fietsen, maar Joop kan zijn stoel opvouwen en vastbinden zodoende konden we lekker zitten in de aangrenzende coupé en gezellig praten met een paar niettelefoonverslaafden. De rit was zo voorbij en we waren in Deventer voor we het wisten.

De terugrit was druk, we hadden een rolstoel-wagon, Joop in rolstoel en ik op klapstoel, mensen lopen heen en weer en die moeten dan langs ons inclusief rolkoffer en grotemap, die de overige twee klapstoeltjes in beslag nemen.

Overstappen in Roosendaal, altijd een beetje krap in de tijd daar en er liep al niemand meer op het perron, dus ik schoot naar binnen en zag dat er daar net zo'n tussenruimte was als bij fiets- en rolstoel gangers en daar zit je dan weer, Joop in zijn rolstoel en ik op een klapstoel. Dan duurt zo'n reis best lang hoor, ongezellig ook want er was geen defect toilet.

Toen nog van Goes naar Zierikzee en dan ben je eindelijk weer thuis, daar moeten we dan echt wel een dag of twee/drie van bekomen.

Maar de volgende reis is alweer in zicht, even een heen en weertje zonder lastige koffer en map, dat scheelt, dat moet lukken. Daarover volgende week weer meer. Wat een avonturen toch tegenwoordig ...

Ria Woensdag 17 Juli 2024 at 7:04 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

vijf reacties

Hans

Gezellig samen zijn in een goed restaurant.
Ik wens Jaap alle succes met zijn kunsttentoonstelling. Hans

Hans, (URL) - 17-07-’24 21:48
Sjoerd

Die Hans toch…
Maar ik ben het met je eens, reizen met handicap is een groot avontuur tegenwoordig. Spareribs gaan er hier ook altijd wel in.

Sjoerd, (URL) - 18-07-’24 09:27
ria

:-D :-D

ria, (URL) - 18-07-’24 11:02
Jan K. alias Afanja

Ik vind het stoer dat jullie die reizen ondernemen. Ik zou er niet aan moeten denken. Al die drukt een stress is niks meer voor mij.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-07-’24 11:38
Ria

Voor mij ook niet Jan en voor Joop eigenlijk ook niet, het is erg vermoeiend, maar als je het vaker doet went het misschien en word je er wat nuchterder onder.. Maandag weer een nieuwe poging. We zullen zien.

Ria, (URL) - 18-07-’24 18:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.