Voorbeeldig

Twee dagen geleden kreeg ik een cadeautje.

Een foto van een stier en een wilg, een prachtig Hollands tafereel. 

De foto is gemaakt door Herman Vis, een amateur fotograaf die nog analoog fotografeerde, alles zelf ontwikkelde afdrukte en op karton plakte. Hij exposeerde er ook wel mee vertelde degene van wie ik hem kreeg.

De fotograaf is al een tijdje geleden overleden en nu zijn zijn foto's er nog, ze had ze pas opgehaald en liet ze me zien. Weggooien doe je niet, maar wat moet je ermee, een paar die je voorkeur hebben ophangen, uitdelen hier en daar, maar dan nog....blijf je ze bewaren.

'De stier van Herman' hangt nu bij mij in de keuken, Joop moest gelijk aan die van Potter denken en toen ik vanmiddag aan het googelen was kwam ik bij een andere Herman terecht, eentje uit lang vervlogen tijden, ik heb hem nooit gehad, dat was me teveel gedoe, maar in vele huishoudens leefde Herman dus een eigen leven.

Het doet me denken aan mijn tekeningen, daar zijn er ook een paar stapels van. Mijn dochters zijn niet zulke fans van wat moeders maakt. Voor het eerst had ik bij de laatste een like van allebei, ze zijn er zuinig mee. 

Dat geeft natuurlijk helemaal niets, maar ik zou ook niet willen dat ze na een paar maanden na mijn dood op de stort terecht komen, om maar met het ergste scenario te beginnen. Gelukkig heb ik er dan ook geen weet meer van. Maar zoiets haal ik me dan in mijn hoofd, vandaar het apart plaatsen van deze mooie foto, met voor mij een voorbeeldfunctie! 

Zonnemaire vanmorgen, met een vreemde lucht en een paard.

Ria Vrijdag 23 Augustus 2024 at 6:47 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

vier reacties

Sjoerd

Daarom maak ik alleen nog maar digitaal werk, af en toe print ik er ene uit, of set ik er ene in the frame, Mijn opa zei altijd “na mij de zondvloed”, ofwel het interesseert me niet.

Sjoerd, (URL) - 24-08-’24 06:52
Dhyan

Je leeft na je dood wat langer door in de gedachten van de mensen als ze iets tastbaars van je hebben. Maar ook tijdens je leven wordt er aan je gedacht bij het kijken naar je kunstwerk. Het hebben er van moet dan wel wel bij je smaak passen. Maar het gebaar van iets schenken vind ik mooier dan verkopen.

Dhyan, - 24-08-’24 10:08
Jan K. alias Afanja

Toch een mooie foto van Herman bij die oude boom.

Ik kende ook een stier die Herman heette, dat liep heel anders af: https://www.youtube.com/watch?v=TeGhJPyXStg

Jan K. alias Afanja, (URL) - 24-08-’24 14:13
Ria

De fotograaf heette Herman Jan :-)

Ria, (URL) - 24-08-’24 18:37
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.