Heen en weer

"Jij blijft ook heen en weer fietsen vandaag' zei de buurman vanmiddag toen ik voor de zoveelste keer voorbij kwam. Vanmorgen was Joop plots zijn bril kwijt en dacht dat die op de dijk uit het vakje van zijn rolstoel was gevallen toen hij zijn telefoon pakte, dus ging ik snel kijken voordat er een tractor overheen was gereden... niets te zien, hij zat in zijn borstzakje bleek bij thuiskomst.

Het was heerlijk fietsweer. Joop stapte op de scootmobiel na de fysio die vermoeiend was. Hij mag nu voordat hij dat moet gaan doen niet eerst een rondje door de polder met de rolstoel en ook niet de avond ervoor. Dat is teveel van het goede.

Ik fietste vanmiddag naar de vleesboerderij ( hoi buurman) en bracht eerst het vlees thuis voordat ik ook nog even naar Brouwershaven reed (hee buurman). Bananen, maar vooral zin in ijs, bolletjes, met een lepeltje, op een bankje...

Er was ook een rouwstoet, de brandweer hield het verkeer tegen zodat ze veilig bij de begraafplaats kwamen. Na mijn boodschap en het ijsje was de plechtigheid alweer afgelopen en liep iedereen weer terug. 'Korte piene.'

Ria Dinsdag 27 Augustus 2024 at 5:47 pm | | Standaard
Gebruikte Tags:

drie reacties

Sjoerd

Je bent er maar druk mee…

Sjoerd, (URL) - 28-08-’24 08:08
Dhyan

Heen en weer, heen en weer en dan… nog een keer.

Dhyan, - 28-08-’24 10:55
Jan K. alias Afanja

Het geeft je in ieder geval steeds weer een excuus om even op pad te gaan.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 28-08-’24 12:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.