Niet speciaal

 Dit zie, ruik en voel ik als ik 's morgens naar buiten stap, alleen het zien kan ik overbrengen.

Allereerst de kerktoren waar ik dagelijks vele malen op kijk, gewoon om even te zien hoe laat het is. Geen idee hoe lang dat nog kan want er komt weer zo'n grote esdoorn tevoorschijn, waarschijnlijk een zaailing van die hierachter eerst stond. Beter weghalen als hij nog niet al te groot is, want groot wordt hij zeker, niet geschikt zo tussen de huizen, vind ik. Dan beter een lijsterbes zoals er naast, leuke bomen! Bloemen, besjes, vogels die erop af komen. Ik vind ze mooi! Net als vlierbessen, misschien nog wel mooier en in elk geval beter dan zo'n stomme esdoorn. 

Die kunnen ze beter hier langs de weg planten, daar kunnen er nog wel een paar bij.

Mijn bril was klaar vanmorgen, dus ik fietste weer naar Zierikzee, het was heerlijk, bril is goed en de leesglazen kunnen overgezet in mijn oude montuur, ik kon er niet even op wachten, druk druk, het zal wel. Mopper mopper op het vastgebonden hondje, niet erg relaxed allemaal.

O ja en de buurman kwam nog even helpen dat had Joop gevraagd, voor de oprit van de rolstoel, die lag nog los maar ging steeds van zijn plaats, dus buurman heeft nu de bijbehorende schroeven in de tegel geschroefd. Fijn! Joop ziet dat echt niet meer goed.

Ik vroeg of hij een biertje wilde en dat wilde hij wel, er lag nog een speciaal bier, Duvels ook maar daar was hij niet enthousiast over, de speciale maakte ik open en even later keken we eens op de datum, 2021 is best lang geleden dus die gooiden we weg. Er lagen nog andere biertjes, ik koop soms ook maar wat, met een verjaardag of zo, dus ik gaf hem een Heineken, ik vond het al zulke rare flesjes, blijkt het alcoholvrij te zijn. Ach ja, eigenlijk maakt dat ook niet uit, hij nam er zelfs nog een. Ik denk dat ik er morgen of overmorgen ook maar eentje neem, ze moeten toch een keer op.

Ria Donderdag 29 Augustus 2024 at 7:00 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

drie reacties

John

Wij hebben en een lijsterbes, en een vlierbes staan. De lijsterbes is echt rood van de besjes nu.
Ik heb voor donderdag een afspraak voor een nieuwe oogmeting.

John, (URL) - 30-08-’24 08:36
Sjoerd

Als de boom niet van jou is heb je er weinig zeggenschap op. Ik vind het een mooie boom om te zien.

Sjoerd, (URL) - 30-08-’24 08:50
Jan K. alias Afanja

Misschien maar vast eens een praatje met de buren maken over die boom. Hij zou mij meteen niet in de weg staan, maar dar is ieder anders in.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 30-08-’24 10:29
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.