Leeshulp

Sinds vandaag hebben we weer een nieuwe huisgenoot, het wordt hier steeds drukker. Deze heet Optelec-C.

Ook weer zo'n geweldig hulp-apparaat. Je legt je boek erop en je kunt de pagina's vergroten zoveel je wilt, zodat je ze op het gemak en zonder inspanning kunt lezen, plus nog heel veel andere mogelijkheden. Zoiets krijg je gewoon via de verzekering, plus een rapport via Visio.

Het is best een groot zwaar ding en om dat nu altijd op de keukentafel te hebben is niet handig. Wil je hem in je makkelijke stoel gebruiken, dan moet je echt iets hebben dat past en dat je weg kunt draaien zodat het niet altijd voor je neus staat. 

Wij hebben het blad van de puzzel-tafel (puzzelen gaat ook niet meer) op zijn bureaublad gelegd zodat het wat breder werd en de pc bruikbaar blijft. Er is nog een andere (duurdere) die ook voorleest, die krijgt Joop nog niet daarvoor zijn zijn ogen nog te goed. Wel kan hij de pc met het apparaat verbinden waarbij het blijkbaar wel kan, mogelijkheden genoeg. 

Puzzelen in puzzelboekjes gaat nog wel, dat doet hij ook steeds vaker, het viel me al op dat hij blijna niet meer las. Dat is ook niet leuk als het steeds lastiger gaat.

Ria Woensdag 11 September 2024 at 7:07 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

vijf reacties

Renesmurf

Ik heb ooit wel eens zo`n ding gezien bij iemand in huis, die las elke dag de krant er op. Dat is ook wat zeg, maar ja, als je dat gewend bent.

Renesmurf, (URL) - 11-09-’24 21:32
Sjoerd

De techniek staat voor niets. En als je het nodig hebt, waarom niet.

Sjoerd, (URL) - 12-09-’24 06:52
John

Als je graag leest is het helemaal een uitkomst. Een lekkere comfortabele bureaustoel lijkt me dan ook heerlijk.

John, (URL) - 12-09-’24 08:21
hanscke

Mijn moeder had jaren geleden al een voorloper van zoiets, maar zij was er niet handig in. Is het ook mogelijk om gewoon vanuit een makkelijke stoel te lezen, of moet je wel altijd rechtop zitten?

hanscke, (URL) - 12-09-’24 19:30
Ria

Ja natuurlijk is dat wel mogelijk, maar zoals ik al zei, moet het apparaat wel stevig staan, op een passend tafeltje, want hij is zwaar, niet dat je zegt ik til hem even op. Ik nu nog wel, maar oud en stijf niet meer.
Joop zit heerlijk in zijn rolstoel met speciaal kussen. Wel recht maar voor hem geen enkel probleem.

Ria, (URL) - 12-09-’24 19:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.