Scheurtje

 Wat een prachtige dag vandaag! Wat het weer betreft tenminste.

Heel veel gedaan ook! Ik plantte de bestelde biologische bloembolletjes, draaide drie wassen die allemaal alweer opgevouwen op z'n plek liggen. Verder nog een hoop andere dingen, vooral buiten, bloembakken enzo, opruimen, vegen, ik had het naar mijn zin!

MInder leuk nieuws had Joop vanmorgen toen hij terugkwam van de fysio. Waarschijnlijk had hij een spierscheuring in zijn biceps zei de fysiotherapeut, je wilt niet weten hoe blauw het ziet, al een paar dagen. Zij belde met de dokter en vanmiddag om vier uur moest Joop daar even langs. De dokter besvestigde het vermoeden van de fysiotherapeut.... nou dat kan er ook nog wel bij.

Waarschijnlijk het gevolg van het slikken van de Prednison, wat nu gelijk in overleg met de neuroloog gehalveerd wordt. 

Prednison tast de spieren aan, er kan op den duur spieratrofie optreden en omdat het hart ook een spier is kan dat tot hartklachten leiden. En er bestaat kans op botontkalking en broze botten. 

Verder is het positieve dat hij er geen pijn van heeft, alleen oppassen met bepaalde bewegingen en dat de spieren gaan vergroeien en één spier gaan vormen, die dan misschien wel iets minder kracht heeft, maar dat je daar zo goed als niet van merkt.

Okee, verder maar weer!

 

Ria Donderdag 03 Oktober 2024 at 4:43 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vier reacties

Sjoerd

Ze moeten Joop wel hebben de laatste tijd. Hij moet het eens wat rustiger aan gaan doen, hij is geen twintig meer.

Sjoerd, (URL) - 03-10-’24 20:56
Renesmurf

Hier is het de hele week al prachtig droog weer, en dat is net wat we nodig hebben.

Renesmurf, (URL) - 03-10-’24 22:05
John

Prednison, cortisone, testosteron hebben dezelfde bijwerkingen. De tweede kan zelfs de pezen opeten, en de laatste de hersenen doen krimpen, naast de problemen met de hartspier.
Hopelijk blijft het Joop bespaart.

John, (URL) - 04-10-’24 08:56
Jan K. alias Afanja

Ook in het noorden was het gisteren mooi weer, en vandaag is het zowaar nog mooier. Ik heb ervan genoten tijdens een korte fotokuier in De Deelen vanmorgen. En nu even lekker met de vermoeide benen omhoog.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-10-’24 13:36
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.