Ritmes

 Vanmorgen was Joop eerder op, dan hoor ik de lift al komen en blijf ik nog lekker even liggen tot hij klaar is en mij hoogstpersoonlijk een goeie morgen komt wensen. Zo heeft iedereen zijn eigen ochtendrituelen, of niet. Wij doen maar wat.

 Na de thee met banaan deed ik alleen een rondje, het was best fris, maar erg lekker. Eenmaal thuis koffie en brood, dat smaakt dan extra lekker en dan daarna ga ik meestal naar boven, daar vermaak ik me beter dan beneden, mijn spullen staan boven en die van Joop beneden.

Einde van de ochtend deden we samen boodschappen, de bananen waren alweer op. Joop eet meer fruit tegenwoordig, ik krijg het niet aangesleept. Bananen, appels, sinasappels, mandarijnen, zakken vol.

We namen nog eens een kopje thee want we hadden een appelflap meegebracht, het was tenslotte zondag. Daarna toog ik alweer naar boven waar ik altijd zoveel te doen heb, ook als ik niet kleur, maar nu begon ik ook weer aan een nieuwe tekening.

Om een uur of half vier vond ik het tijd voor nog een ommetje en maakte bovenstaande foto's, waar ik dan thuis weer zoet mee ben.

Joop luistert boeken, dat probeert hij sinds afgelopen bezoek aan Visio eens, of leest ze met zijn nieuwe apparaat, puzzelt, speelt computerspelletjes, of kukelt eens achterover met zijn rolstoel omdat hij er kunstjes mee wil doen,  daar heeft hij mij allemaal  helemaal niet bij nodig.

Daarna was het tijd voor de spruitjes met een schnitzeltje van de vleesboerderij en nu zit ik alweer boven een blog te schrijven en zometeen nog even bij mijn lezers langs, ik ben geloof ik altijd overal de laatste, dat ligt ook aan uiteenlopende ritmes...

Ria Zondag 13 Oktober 2024 at 7:07 pm | | Standaard

zes reacties

Renesmurf

Groente en fruit is heel gezond, en lekker.

Renesmurf, (URL) - 13-10-’24 22:29
Hans

Altijd fijn gewekt te worden met een ontbijt.
Ja, het is herfst fris, maar wel gezond om buiten te zijn.
Joop zorgt wel voor vertier, met de rolstoel moet je geen kunstjes doen. Hans

Hans, (URL) - 13-10-’24 22:46
Jan K. alias Afanja

En zo rollen we al bloggend van de ene dag in de andere.
Ik ben ook uit mijn ritme. Meestal kijk ik hier ‘s ochtends even om het hoekje. Maar met visite in huis liep het vandaag allemaal wat anders.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-10-’24 00:21
Sjoerd

Zo hebben we allemaal onze gewoontes… Veel fruit hou ik ook van. Vooral in de herfstperiode.

Sjoerd, (URL) - 14-10-’24 08:07
John

Ik eet het meeste fruit in de herfst. Appels, peren. Niet te veel want er zitten ook veel suikers in fruit.

John, (URL) - 14-10-’24 09:41
Dhyan

Het begin van een spannende triller ‘ik hoor de lift al komen’.

Dhyan, - 14-10-’24 13:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.