Gewichtig

We waren vanochtend eerst samen bij de dietiste in Zierikzee. Joop nam zelf al een antal maatregels een paar weken geleden omdat hij vond dat hij te zwaar werd, hij zat niet lekker in zijn vel/broek en dat moeten we niet hebben.

De maatregels die hij nam waren blijkbaar goed want het streefgewicht is al in zicht. Je kunt natuurlijk wachten tot je vijf kilo te zwaar bent, maar als je broek continue te strak zit is niet fijn en een nieuwe broek verergert alleen het probleem en ben je zomaar tien kilo aangekomen, die je er op onze leeftijd erg moeilijk nog af krijgt. Hij maakte de afspraak om te zien of het goed was wat hij deed en misschien nog wat tips.

We (want zoiets doe je wel samen) doen het wel goed, ik veranderde niets eigenlijk want ik eet al jaren geen aardappels en geen jus, dat is de grootste verandering eigenlijk en dat vind ik ook weer leuk omdat ik nu eens wat anders probeer, met kruiden en de tip was ook eens bonen te eten, want daar hoeft ook geen vlees bij (bruine bonen daar gaat bij mij altijd gehakt door)  nu ja het opent perspectieven en wat meer met eieren doe ik nu ook.

En een bruine of volkoren boterham ( i.p.v. krentenbollen of luxe broodjes), dat veranderde hij ook al en dan niet altijd maar kaas erop maar ook eens een tomaat of een ei, afwisseling is ook broodnodig! En een handje nootjes af en toe. Joop begint de dag met muesli naturel, lijnzaad , magere yoghurt en een scheutje roosvicee. 

Klik voor het boek

Eén van onze huisartsen kreeg toen ze begin twintig was een dwarslaesie, van haar kreeg Joop ook veel tips, ook voor de rolstoel. Zij is de enige huisarts in Nederland die in een rolstoel zit en ze hielp mee met het samenstellen van het boek. Ook daar staan veel tips in. Ze staat op de omslagfoto samen met haar dochter, die ze kreeg na de dwarslaesie.

Kipfilet aten we vanavond, geroerbakt (roergebakken, kies maar) met ui, een prei en puntpaprika's , kruiden, rijst en een scheutje woksaus op het bord erbij. Heerlijk.

Groente snijd ik altijd zelf, in zo'n zak gesneden groente zit vanalles, als je zelf snijdtt heb je meer van het een en de volgende dag weer iets anders

Ria Woensdag 16 Oktober 2024 at 6:19 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Hulp vragen is nooit verkeerd toch… Je kunt niet alles weten. Alleen die zakken met fruit s ook niet goed, ook fruitsuikers zetten aan.

Sjoerd, (URL) - 16-10-’24 21:17
Ria

Drie stuks fruit op een dag is niets mis mee Sjoerd, ook volgens de dietiste niet. Je moet niet vergeten dat ik ook best veel fruit eet dus die mand gaat best hard.

Ria, (URL) - 16-10-’24 21:23
Renesmurf

Ik ben nog volop aan het werk, maar hou al heel mijn leven mijn gewicht in de gaten, in die zin dat ik liever een banaan eet dan een reep.

Renesmurf, (URL) - 16-10-’24 21:37
Ria

Heel goed Rene!

Ria, (URL) - 16-10-’24 21:44
John

Ik eet heel erg weinig tot geen vlees. Wel veel eieren. Minimaal 4 per dag.

John, (URL) - 17-10-’24 09:11
Jan K. alias Afanja

Ik ben in 2017 naar de diëtiste geweest, omdat ik te zwaar werd. Met haar tips ben ik ruim 11 kg afgevallen. Hoewel ik nu nog steeds ietsje te zwaar ben, ben ik al lang blij dat ik rond mijn huidige gewicht blijf. Naar mate je minder kunt bewegen, wordt het lastiger om op het gewenste gewicht te blijven.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-10-’24 13:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.