In Burgh Haamstede zit een hele leuke winkel met allemaal stenen en sinds het
verhaal over de oorbellen, zat dat maar steeds in mijn gedachten, die hebben ze daar namelijk ook. Ik heb gekozen voor
barnsteen wat dus eigenlijk geen steen is maar hars.
De test met de papiersnippers heb ik ook al gedaan, ze zijn echt en bovendien erg licht, ze wegen niks, beter voor de lellen ook. Ik had er trouwens al een paar knopjes van maar die zijn geler, te flets. Ze zijn er van geel tot donkerbruin.
Ik heb ook nog naar een ring gekeken, maar dat durfde ik niet aan, mijn vingers waren erg opgezet van het wandelen en na het verhaal dat je er eigenlijk niet mee onder de douche mag, begon ik helemaal te twijfelen, ringen doe ik eigenlijk nooit af, daar denk ik dus nog even over na.
Met het wandelen was ik een beetje overmoedig, ik ben helemaal tot de kleine duintjes gelopen, het was hoog water, dus na eerst een stukje door het rulle zand geploeterd te hebben ben ik aan de binnenkant van de duinen verder terug gegaan. De zon die eerst heerlijk scheen was inmiddels ook alweer verdwenen, ik was blij toen ik na tweeeneenhalf uur weer terug bij de auto was.
De zuurkool was heerlijk, evenals de worst van de
vleesboerderij, daar kan Unox echt nog een puntje aan zuigen!
Zo zag het er hier uit vandaag, grijs! En koud dat het was!
Gelukkig had ik toen ik thuiskwam nog een paar heerlijke
kopjes soep, daar word je dan weer lekker warm van.
Iedereen weet zo langzamerhand wel dat koken niet mijn grootste hobby is.
Ik heb er geen hekel aan maar het moet wel snel klaar zijn, het liefst (voor Joop tenminste) iets prakbaars, aardappels met groente en een stukje vlees. Vanavond was dat een hamburger met broccoli. Morgen wordt het zuurkool met rookworst, niet zijn favoriete kostje, maar een paar keer per jaar moet hij er aan geloven, omdat ik het toevallig erg lekker vind.
Pasta's gaan er ook af en toe wel in. Nu heb ik nog een recept te goed van
Joke, ze wilde erover beginnen op msn toen er iets tussen kwam een paar dagen geleden. Ik heb het intussen nog niet ontvangen, dus Joke zet het hier maar neer, er zijn vast meer liefhebbers voor een lekker makkelijk receptje.
Iedereen is trouwens uitgenodigd, barst maar los, want ik ben een beetje uitgeput, het is zo vaak hetzelfde.
Wat eten jullie zoal?
Geïnspireerd door
Fialas heb ik vanmorgen mijn oorbellendoosjes eens doorgespit, zij had vorige week van die prachtige blauwe ballen in haar oren en ik verwaarloos mezelf een beetje op dat gebied. Jaren heb ik met mijn
zeven knopjes gelopen, dag in dag uit dezelfde, 's avonds eruit, 's morgens er weer in, daar zie ik het nut niet meer zo van in. Maar een paar van die ballen moet lukken, die prik je er zo in en het fleurt een mens toch weer wat op. Ik heb nog van alles, allemaal van jaren geleden, als het bevalt ga ik eens kijken voor een paar mooie nieuwe.
De blaadjes op het schelpenpad waren vast nog een restant van Valentijn.... hij houdt van me.... hij houdt niet van me....
Onze eerste
pizza van dit jaar zit er weer in, hij smaakte prima. Gelijk maar eens een plaatje gemaakt van de pizzabakker en zijn vrouwtje.
Een kleine wijziging.... en mijn jas hing gewoon aan de kapstok.
Goh... heb ik toch ook zomaar ineens een vrije dag....
Als het water heel laag staat bij eb, komt er op het strand bij Renesse een oude strekdam tevoorschijn, waarvan de stenen nu helemaal begroeid zijn met
mosseltjes.
Het was koud vandaag, 't is weer wantenweer en de buitenkraan is weer afgesloten want komende nacht gaat het behoorlijk vriezen.
Verder kreeg ik nog een mailtje...
Ik zit erbij, met maar liefst drie van de vier foto's!
Er waren 183 inzendingen door 47 deelnemers en er komen honderd foto's te hangen, om een beetje indruk te geven.
Welke het geworden zijn weet ik nog niet, daar komt ook nog een mail over geloof ik. Zodra ik meer weet zet ik het hier wel bij.
Leuk hè. Ik ben apetrots natuurlijk.
Afgelopen dinsdag in Middelburg natuurlijk wat foto's gemaakt. Ook deze met Brasserie de Huifkar er op, het restaurant heette vroeger ook al zo, in de tijd dat Joop en ik verkering hadden. We gingen er vaak na een wandeling even wat drinken, grappig om te zien dat het nog steeds zo heet.
Ik heb even in mijn doosje met herinneringen zitten zoeken, want ik heb nog papieren servetten en suikerzakjes uit die tijd. Op de servetten schreef ik dan de datum en wat we genuttigd hadden, met vlekken en al heb ik ze bewaard. Er zat er alleen niet eentje van de Huifkar bij, jammer.
Het stadhuis stond ook te blinken in de zon, ik moet toch eens wat vaker in Middelburg gaan kijken, meestal ga ik naar Goes als ik eens wil winkelen, maar ook dat is al tijden geleden. En dan gaat het me niet eens om het winkelen natuurlijk, maar meer om foto's te maken, want die thuiswinkel blijf ik toch wel erg handig vinden.
Uit de PZC :
AMSTERDAM - Medewerkers van eetcafe/tapperij Salud uit Scharendijke weten hoe je een biertje tapt.
Dat bleek gisteren in Amsterdam tijdens de uitreiking van het Gouden Vat, een door Heineken in het leven geroepen prijs voor de horecazaak, die het bedienen van een smakelijk biertje het beste weet te combineren met goed gastheerschap. Salud werd vijfde in de landelijke finale.
De tapperij won eerder de Gouden Tapknop als winnaar van het district zuidwest. Daarom mocht het naar de finale. Daar hoefden medewerkers niet meer in actie te komen, want alleen de drie winnaars met de hoogste score in de voorronde namen het nog eens tegen elkaar op in een tapwedstrijd. Daar hoorde Salud net niet bij.
De zaak verdiende de score na vijf anonieme visites door juryleden. Die letten onder meer op de manier waarop een biertje werd getapt, de grootte van de schuimkraag en de helderheid van het glas. "Tijdens die bezoekjes stond er drie keer een andere medewerker achter de bar", weet eigenaar Maurice van Goudoever. "Dat maakt me nog extra trots."
« Vorige Pagina |
Toon berichten 6201-6208 van 7988 |
Volgende Pagina »