Rucola shag
Tot voor twee weken geleden had ik er nog nooit van gehoord. Ja ik weet het, ik ben dom, maar ik doe mezelf ook niet mooier voor dan ik ben (behalve op de webcamfoto's dan). We aten een pasta salade bij Ina en Martin en daar ging het doorheen, Rucolo sla. Ik proefde eens een blaadje en nog eentje en ik vond het heerlijk. Gisteren heb ik zelf eens een bakje gekocht en ik eet de blaadjes nu als chips. Ik word dik(ker), ik denk dat dat komt omdat ik bijna niet meer rook, het smaakt me sinds mijn verkoudheid die nu al een tijdje duurt en nog steeds niet echt over is, niet meer zo goed en daarvoor stond het me ook al steeds meer tegen. Het is niet dat ik gestopt ben hoor, ik heb pas nog een slof gekocht, maar overdag komt het er eigenlijk bijna niet van en 's avonds ook steeds minder, dat hangt dan weer samen met de hoeveelheid wijn. Ik mag van mezelf blijven roken als ik daar zin in heb, als ze niet smaken maak ik ze gelijk uit. Vreemd, een beetje dubbel ook, ik, de doorgewinterde rookster die het af laat weten. Eind van de middag gezellig even geborreld met Joke en Wim, dus nu smaken de shagjes (en de wijntjes) weer als vanouds en kom ik weer boven het dagelijks gemiddelde. Mijn vader stopte zo rond zijn zeventigste, na een leven lang shag, met roken. Hij was toen al incontinent, al wilde hij dat zelf niet weten, kortom elke vergelijking met mijn vader is uitgesloten, al heb ik soms ook wel moeite de boel droog te houden hoor......
Geen reacties