Anders



Om acht uur begon de dag, dus we gingen aan de (havermout) pap. Ik had instructies gekregen hoe ik het moest maken, lekker dik koken en daarna koude melk erbij en een flinke lepel honing, dat zouden ze heerlijk vinden. Zo gezegd zo gedaan en het zag er best wel smakelijk uit, ik heb zelfs geproefd, niks mis mee, maar.... "het smaakt anders oma" ....dezelfde havermout, dezelfde melk, dezelfde honing, dan moet het in de bereiding zitten, misschien iets te weinig melk, dus nog maar een scheutje erbij gedaan, ze hebben met hangen en wurgen een paar lepels gedaan en daar bleef het bij. Dora stond al op, die hadden we gisteren gekocht en valt erg in de smaak, verder veel kleurplaten uitgeprint, het gaat dan niet zozeer om de platen, maar om de manier waarop ze uit de printer komen, dat schijnt hier anders te zijn dan thuis, ze worden wel ingekleurd. Vanmiddag dus naar het bos en daarna patat, lekker, daar hadden ze zin in...... gelukkig lust opa ook graag patat en die had zo zijn bakje leeg en begon met Yara mee te eten, ik pikte er af en toe eentje van Levi........"ik hoef niet meer" riep hij na tien frietjes, ik had gezegd dat als ze hun friet niet op aten ze van Oma in elk geval geen ijsje kregen (hint, hint, opa!). We moesten erg lachen toen Joop mee ging eten uit Levi zijn bakje, toen wilde hij het wèl ineens zelf opeten, er gingen er zowaar nog een paar in. Natuurlijk na een nog duidelijker hint van mij, toch nog een ijsje van opa. Eenmaal thuis weer gezellig gespeeld en vanavond aten we KIP met bloemkool (dat lusten ze allebei mam) en aardappels natuurlijk. KIP is lekker! Het was ook lekker, vonden Joop en ik tenminste, maar het smaakte alweer "anders" en dus niet zo lekker als thuis. UIt logeren gaan is heel wat, alles is anders.
Ria Donderdag 19 Oktober 2006 at 11:13 pm | | Standaard

zeven reacties

Floyd

wat zijn de tijden toch veranderd. Is het nu dan zoveel beter? Ik betwijfel het !!!

Floyd, - 20-10-’06 00:03
V@nM@n

Mijn eigen kinderen waren net andersom. Wat er thuis met hangen en wurgen in ging, was bij anderen heerlijk…

V@nM@n, (URL) - 20-10-’06 07:03
aargh

Anders is dus blijkbaar niet goed? Misschien moeten ze nog wat vaker komen, dan is alles niet zo anders. ;-)

aargh, (E-mail ) (URL) - 20-10-’06 09:45
Petra

Ook mijn kinderen zijn andersom… Bij een ander is het altijd lekkerder.

Petra, (URL) - 20-10-’06 10:17
Ada

…een buurjongetje, hier, is ook ‘Dora-fan’ :-)

Ada, (URL) - 20-10-’06 12:16
Daisy

Oh, zo herkenbaar.

Daisy, (URL) - 20-10-’06 12:20
paola

ohja zo kreeg ik vroeger ooit nasi waar ik dol op was bij een oma van een vriendinnetje…het was rijst met een paar augurken er door…..jemig wat vond ik het vies :) waarmee ik niets af doe aan jouw kookkunst maar ze verwachten gewoon precies hetzelfde als bij mama en dat lukt nooitniet natuurlijk :)

paola, (URL) - 20-10-’06 13:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.