Tuinieren

Janneke vroeg zich weleens af wat ik altijd maar in die tuin liep te doen, zei ze. Maar toen ik vertelde dat het ruim 2700mtr is begreep ze wel dat er altijd wat te doen valt. Vandaag heb ik dit kleine stukje onderhanden genomen. Zo op het oog zie je daar bijna niets van, maar het stond vol met zaailingen van andere bomen en ander spul dat ik niet wil. Wieden doe ik nooit, ik trek alles er met de hand uit en op veel plaatsen groeit er klimop op de bodem, dat trek ik zo nu en dan als het teveel wordt ook wat weg.
Het is ook nog maar van ongeveer de laatste tien jaar dat we de boel wat beter onderhouden zodat het er een beetje mooi uitziet, voordien hadden we daar geen tijd voor, het was dus behoorlijk verwilderd. Eigenlijk is het in 2004 pas goed begonnen met het rooien van het ‘vogelbosje’ en de aanleg van de vijver. En alle moeite loont ook, want het wordt naar mijn idee toch elk jaar een stukje mooier.
Nou en daarna heb ik maar weer het gras gemaaid en een beetje de kantjes bijgewerkt, en o ja, de grasmaaier maaide niet voor niets zo kort vorige keer, het maaigedeelte was naar beneden gezakt ergens afgeschoten, als je me nog begrijpt, ik heb het omhoog gehesen en een spijker in een gaatje geduwd zodat dat niet meer kon gebeuren. Joop was er even niet, die was naar de duivengoeroe om te helpen met ringen en zo onderwijl nog wat bij te leren over de duiven, het hok is klaar in elk geval.

Ria Woensdag 17 Juni 2009 at 7:55 pm | | Standaard

twaalf reacties

Thérèse

Wat prachtig, Ria! En je kunt ook al in model snoeien, zie ik. Je trekt er alles met de hand uit, zei je. Maar ik heb nu bv een uitloper van een eikel en een uitloper van iets anders, die ik er beslist niet met de hand uitkrijg. Gewoon afzagen dan of knippen indien nog mogelijk?

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 17-06-’09 20:07
ria

@Therese: Ja zagen maar, misschien zo dicht mogelijk bij de boom waar het een uitloper van is en daarna uitgraven…

ria, (E-mail ) (URL) - 17-06-’09 20:12
Wieneke

Ja, er is altijd wel wat te doen in de tuin. Ik ben zelf net terug van een zootje oxalis, dat overal tussendoor groeit, te verwijderen. Een béétje rode oxalis is wel leuk, maar dit werd echt te gek. Ook ben ik bezig de al uitgebloeide vrouwenmantel alvast te ontbloemen, want je hebt dan grote kans op een tweede bloei. Toch weer drie emmers vol afval in een pakweg een uurtje ;-)

Wieneke, (URL) - 17-06-’09 20:36
Renesmurf

Je bent lekker bezig, en je ziet resultaat.
Het lijkt wel wat op mijn werk eigenlijk, als je het zo bekijkt.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 17-06-’09 20:46
ria

@Wieneke: dat oxalis heb ik eerst eens opgezocht maar dat is dus het klavertje van AH, ik heb het toen speciaal in een pot gezet.
De vrouwenmantel vond ik nog zonde, ze is nog te mooi, dat komt nog wel, die bloeit heel lang.
Mijn takkenbos tussen de buurman en mij in ook weer gegroeid hoor, zooo handig!

ria, (E-mail ) (URL) - 17-06-’09 20:54
Me!

Dat is een stuk groter dan mijn stekje… En ik heb er al een hoop werk aan.

Me!, (E-mail ) (URL) - 17-06-’09 21:51
Elmar

Heerlijk rustgevend dat werken in de tuin!
Het resultaat mag er wezen Ria!
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 17-06-’09 22:55
Brillie

Aan dennen hoef je niets te doen. Dacht ik. Maar ik laat het altijd doen. Ik kijk toe…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 17-06-’09 23:20
Thérèse

Aha, dank je Ria.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 18-06-’09 00:12
aargh

Jammer dat ik die oude foto’s niet meer kan zien, het is altijd leuk om te vergelijken. Maar dit staat er weer strak bij!

aargh, (E-mail ) (URL) - 18-06-’09 10:43
Wieneke

@Ria: Ja, klopt, oxalis is familie van klaver. Ik heb ooit eens wat plantjes meegekregen van een tuinmevrouw ergens in Drenthe, want ik vond het bij haar zo leuk staan. ‘Je krijgt het je tuin niet meer uit, hoor’, waarschuwde ze nog. Maar je kent me…. eigenwijs natuurlijk weer.:-) Gelukkig trek je het er gemakkelijk uit. Ik kan de foto’s uit 2004 niet zien, klopt dat?

Wieneke, (URL) - 18-06-’09 12:16
ria

@Aargh en Wieneke: Ja jammer van die foto’s he`, heel het archief ziet er eigenlijk niet goed meer uit, maar ja… In die periode bewaarde ik alleen nog maar de faliliefoto’s geloof ik. Ik zal eens zoeken of ik nog iets kan vinden ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 18-06-’09 12:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.