Afval

Toen ik vanmiddag de restanten van ons losbandig leven weer eens in de glasbak ging brengen zag ik hem voor het eerst, de plastic bak . Een paar weken geleden kregen we al een folder met bijbehorende zak om de boel te verzamelen.
Glas en papier zit inmiddels wel in mijn systeem, groen ook, al horen daar bij mij geen etensresten bij hoor, dat gaat bij het ‘gewone’ afval, het moet wel leuk blijven. Het papier zijn bij mij ook alleen de kranten en de folders (vaak nog met het plastic hoesje) en de gewone rechte dingen, een wijndoosje wil ik dan nog wel plattrappen, maar een leeg rijstdoosje gaat weer bij het ‘gewone’ afval, er zijn grenzen. En dan komt daar nu het plastic bij, ik weet nog niet hoe ik dat in het vat ga gieten. Ik denk dat ik ergens maar een plastic tas op ga hangen en dan moet ik er ook nog aan denken natuurlijk, dat zal wel even zijn tijd nodig hebben en weten wat wel en niet. Vanmiddag had ik nog niets, ik wist nog niet eens dat hij er stond.

Vandaag weer lekker in de tuin bezig geweest, veel onkruid verzameld, van die staarten die je nooit weg krijgt, en wat geknipt, de paadjes moeten tenslotte begaanbaar blijven. Ik vind het niet fijn als ik overal moet bukken of opzij moet buigen voor overhangende takken, het staat wel leuk, maar iedereen moet overal rechtop kunnen lopen en vooral de vlieren buigen weer door vanwege besvorming.
Hebben nu hazelaars elk jaar zoveel luizen of is dat alleen dit jaar, of zijn het geen luizen…. alles plakt na een tijdje onder die bomen, niet fijn, want ze staan ook in het schaduwhoekje, met de stoelen eronder.

Ria Maandag 29 Juni 2009 at 7:14 pm | | Standaard

tien reacties

Elmar

Wij verzamelen hier al een hele tijd plastic, gelukkig wordt het samen met het glas, blik en oud papier gelijktijdig met het legen van de groene kliko opgehaald. Maar je hebt wel allerlei bakken in en om het huis om al dat afval gescheiden op te slaan totdat ze het op komen halen. pfft!
Wij zijn ook druk in de tuin! ;-)
groetjes,
Elmar

Elmar, (E-mail ) (URL) - 29-06-’09 20:41
Me!

Ik probeer alles zoveel mogelijk te scheiden. Dan heb ik wat meer om in de rest afvalbak te kieperen.

Me!, (E-mail ) (URL) - 29-06-’09 21:02
Wieneke

Ik had in een vorige tuin een paar hazelaars en die scheidden elke zomer plakspul af. Ik heb nooit kunnen ontdekken of het nu luizen waren of iets anders. Maar in de herfst lekkere hazelnoten bij de vleet altijd, dát dan weer wel ;-)

Wieneke, (URL) - 29-06-’09 21:09
ria

@Wieneke, kijk, dan zullen we toch maatregels moeten treffen en ze of behoorlijk inkorten of iets anders, ik denk voorlopig aan het eerste, kijken hoe dat gaat.

ria, (E-mail ) (URL) - 29-06-’09 21:23
Brillie

Linda gooit al tijden plastic in een bak. Maar ze mag van mij niet alles zo verzamelen. Afval waarin kaas zet gaat het nog met een andere bak mee. Dat ruik je te snel…

Brillie, (E-mail ) (URL) - 29-06-’09 23:16
Renesmurf

En dit is ook allemaal geleuter.
Over het leven.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 29-06-’09 23:44
Redstar

Ik bn ook niet voor bukken en wegduiken, dus ben ook regelmatig met een schaar te vinden :-)

Redstar, (E-mail ) (URL) - 30-06-’09 16:15
Peter

Ik snap weinig van die containers, maar voor onkruid staat er nog geen!

Peter, (E-mail ) (URL) - 30-06-’09 19:06
Thérèse

Is bij ons ook nog niet, voor zover ik weet dan.
Je hebt het wel weer mooi gefotografeerd; een prijswinnende foto!
(Ik ben achtergeraakt; ik zal proberen bij te lezen)

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 30-06-’09 20:17
mikelodeon

Wij scheiden ook al weer een flink poosje al het afval zo ook plastic. Het is ook een bewustwordingsproces. We putten de aarde uit als we achteloos met de grondstoffen blijven omgaan. Ik en wij vinden het inmiddels heel gewoon en hoeven er niet meer bij na te denken. Wel zijn we ons een stuk bewuster geworden hoeveel plastic we consumeren. Nu letten we bv ook meer op hoe dingen verpakt zijn. het is een bewustzijnsproces. Ik hoop dat het ook voor jou en jullie een succes wordt.

mikelodeon, (E-mail ) (URL) - 01-07-’09 13:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.