Herdenken

We steken nog net de houtkachel niet aan, maar verder blijven we lekker binnen bij de gewone verwarming, geen weer om buiten te sjouwen. Morgen nog zo, zeggen ze net, plus regen ook nog, brrrr.

Mijn haakwerkje schiet zodoende lekker op.

Verder hebben we weer een vliegtuigcrash. Hoeveel verkeersslachtoffers zouden er gevallen zijn vandaag? Dat zijn er wereldwijd ook nogal een beetje per dag. Natuurlijk is het verschrikkelijk, een hele schoolklas, je kind zal er maar weer bij zitten, maar toch. En hoeveel zelfmoorden hadden we vandaag? Hadden we daar niet iets aan kunnen doen met z'n allen? En dan nog al die andere mensen die 'gewoon' doodgingen, daar zitten ook plotselinge jonge gevallen bij, die daar helemaal nog geen zin in hadden.

Eigenlijk zouden we elke dag even stil moeten staan bij al die mensen die vandaag het leven lieten... gewoon aan het eind van het nieuws ofzo.

Als het goed is is de weg klaar, ik ga echt niet meer kijken  hoor, deze nam ik vanmiddag, want ik wandelde natuurlijk wel een rondje.

Ria Dinsdag 24 Maart 2015 at 6:11 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

elf reacties

aargh

Volgens mij kun je maar beter niet teveel stilstaan bij al die narigheid die elke dag over de hele wereld gebeurt, dan heb je geen leven meer. Het grote en kleine leed in je eigen omgeving is al wel genoeg, daar kun je als het meezit tenminste nog iets aan doen.
Bij ons was het eigenlijk best lekker weer, echt weer om in de tuin te werken. Met als gevolg een zere rug. Over klein leed gesproken ;-)

aargh, (URL) - 24-03-’15 19:19
ria

Ja daar heb je ook gelijk in.
Morgen maar even rustig aan, hoewel, als je dan eenmaal weer bezig bent, is het ook soms ineens weer over.

ria, (URL) - 24-03-’15 19:37
Sjoerd

Stilstaan bij alle doden die op een dag vallen lijkt me niet plezierig, hoe erg dat ook is. Herdenken is goed, maar niet iedere dag,

Sjoerd, (URL) - 24-03-’15 20:05
Jan K. alias Afanja

Tja, het is verschrikkelijk natuurlijk dat er vandaag weer 150 mensen zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash, maar er zullen inderdaad ook weer tig mensen zijn omgekomen bij ongelukken. Om nog maar te zwijgen over alle mensen die waarschijnlijk ook vandaag weer ten prooi vallen aan oorlog en andere ellende. Ik registreer het en ik sta er even bij stil, maar het leven gaat door …
Hier hadden we vanochtend voorafgaand aan en tijdens die vliegtuigcrash een mooie blauwe lucht en een zonnetje waar ik nog even lekker van heb kunnen profiteren.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 24-03-’15 20:27
Wieneke

Hm ja…… er overlijden bij zo’n crash wel heel veel tegelijkertijd en je realiseert je dat je zelf ook in zo’n vliegtuig had kunnen zitten. Het komt dan erg dichtbij. In ellende gebieden (oorlog, ebola, honger) gaan ook mensen bij bosjes dood, maar dat raakt ons niet echt. Natuurlijk registreren we het wel en we wéten het ook, maar het beïnvloedt niet ons dagelijks leven. En dat is maar goed ook, want anders konden we net zo goed wel alvast in de houten jas gaan liggen en wachten tot het plafond naar beneden valt. (Uitdrukking van een vriendin van mij).

Wieneke, - 25-03-’15 09:42
ria

Lol :-)

ria, (URL) - 25-03-’15 10:19
Dhyan

Een mooie geste om gewoon iedere dag even stil te staan bij al degenen die vandaag het leven lieten. Ik sta al wel regelmatig stil bij overleden vrienden en kennissen en roep de tijd dat ik met hen samen was terug in mijn herinnering.

Dhyan, - 25-03-’15 10:41
hanscke

Een vliegtuifongeluk is altijd heftig. Ook ik was even mijn stuk. Wat ben jij aan het haken?

hanscke, (URL) - 25-03-’15 22:38
ria

Dat staat op de foto Hanscke :-D

ria, (URL) - 25-03-’15 22:53
John

Ik heb er vandaag weinig tijd voor gehad om stil te staan bij het weer. Ik stap net pas weer binnen,.

John, (URL) - 26-03-’15 00:21
Margo

Een ongeluk is al erg genoeg voor de nabestaanden, maar nu het lijkt te gaan om een bewuste actie van de co-piloot, is het moord en dat verandert de zaak ook weer.

Margo, (URL) - 26-03-’15 14:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.