Lekker makkelijk

Het was weer geen haar beter wat het weer betreft vandaag, dus toen het er naar uitzag dat het een beetje droger werd ging ik lekker even naar het strand.

Het spikkelde nog steeds en het was behoorlijk koud.

De zon probeerde nog wel even door de wolken heen te prikken, maar ook dat lukte niet.

Weinig volk op het strand, al was er op Renesse zelf geen parkeerplaats meer te vinden, de paasdrukte komt al behoorlijk op gang.

Ik haakte vrolijk verder en maakte ons lievelingseten van het ogenblik, zeker met een spitskooltje van Dekker en een kipfileetje van de vleesboerderij, is het nog lekkerderder.

En hoewel ik helemaal geen kokkin ben ga ik toch eens een receptje plaatsen, want erg lekker dus.

Benodigdheden

(W) groene paprika

(W) uitje)

(W) Spitskool in reepjes (een halve grote of een heel kleintje)

(W) 1 afgestreken theelepel kerriepoeder

(*) knoflook

(*) 2 eetl. ketjap manis

(*) mespunt gemberpoeder

(*) 2 theelpels sambal oelek

     1 dl. kippenbouillon

     3 lenteuitjes

     4oo gr. kipfilet

de gesneden kip marineren met (*) en een kwartiertje in laten trekken

uitje, paprika en kool snijden

Kip wokken, (W) erbij, spitskool erbij, kippenbouillon erbij, +/- 10 min stoven, evt. garneren met lenteuitjes.

Rijst erbij en smullen maar.

Ria Woensdag 25 Maart 2015 at 7:26 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

twaalf reacties

Margo

Lekker! Ik maak vaak kerriegerechten, wel wat anders, met hindoestaanse massala en santen en kegjap, tomaten puree etc en ik maak dat met spitskool, bloemkool of sperziebonen.

Margo, (URL) - 25-03-’15 20:38
ria

Ik vind dit juist zo fijn omdat het zo eenvoudig is, je hebt weinig nodig en het is zo klaar.

ria, (URL) - 25-03-’15 20:43
Thérèse

Ah ik zal het opschrijven, Ria.
Didi heeft niet zo’n last van het weer zo te zien. Maar ja, die heeft ook een lekker harig huidje.

Thérèse, (URL) - 25-03-’15 20:49
ria

Jij hebt toch Hans?

ria, (URL) - 25-03-’15 20:55
Margo

Zoals ik het maak is het ook geen werk. Alles gaat in de wok, alleen de rijst kook ik apart. Heerlijk ruikt dat he?

Margo, (URL) - 25-03-’15 21:28
ria

Ja :-)

ria, (URL) - 25-03-’15 21:32
hanscke

Lekker. Het weer was hier ook helemaal niets. toch moest ik naar buiten, tuinwerkzaamheden doen bij de tennisbaan. We waren met ons tienen en ondanks het miezerige weer was het toch gezellig en hebben we veel gedaan.

hanscke, (URL) - 25-03-’15 22:40
Jan K. alias Afanja

Dat recept staat me eerlijk gezegd een stuk beter aan dan het weer van vandaag. Het was de hele dag grijs en nat. En dat terwijl we vorige week zo verwend zijn met helderblauwe luchten en zon … ;-(

Jan K. alias Afanja, (URL) - 26-03-’15 00:06
joke

Lekker!!

joke, - 26-03-’15 09:33
John

Vandaag ziet het er dan alvast beter uit. Hier is het nog steeds droog.

John, (URL) - 26-03-’15 10:06
tineke

Hier miezerde het ook de hele dag tegen de avond werd het droog.
Vandaag begon de dag met het zonnetje maar er staat een frisse koude wind.
Heerlijk receptje maar er zit hier iemand thuis die niet van kerrie houd.

tineke, - 26-03-’15 11:26
Sjoerd

Het is droog vandaag, en dat is al een hele vooruitgang…

Sjoerd, (URL) - 26-03-’15 12:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.