Lekker makkelijk
Het was weer geen haar beter wat het weer betreft vandaag, dus toen het er naar uitzag dat het een beetje droger werd ging ik lekker even naar het strand.
Het spikkelde nog steeds en het was behoorlijk koud.
De zon probeerde nog wel even door de wolken heen te prikken, maar ook dat lukte niet.
Weinig volk op het strand, al was er op Renesse zelf geen parkeerplaats meer te vinden, de paasdrukte komt al behoorlijk op gang.
Ik haakte vrolijk verder en maakte ons lievelingseten van het ogenblik, zeker met een spitskooltje van Dekker en een kipfileetje van de vleesboerderij, is het nog lekkerderder.
En hoewel ik helemaal geen kokkin ben ga ik toch eens een receptje plaatsen, want erg lekker dus.
Benodigdheden
(W) groene paprika
(W) uitje)
(W) Spitskool in reepjes (een halve grote of een heel kleintje)
(W) 1 afgestreken theelepel kerriepoeder
(*) knoflook
(*) 2 eetl. ketjap manis
(*) mespunt gemberpoeder
(*) 2 theelpels sambal oelek
1 dl. kippenbouillon
3 lenteuitjes
4oo gr. kipfilet
de gesneden kip marineren met (*) en een kwartiertje in laten trekken
uitje, paprika en kool snijden
Kip wokken, (W) erbij, spitskool erbij, kippenbouillon erbij, +/- 10 min stoven, evt. garneren met lenteuitjes.
Rijst erbij en smullen maar.
twaalf reacties
Ah ik zal het opschrijven, Ria.
Didi heeft niet zo’n last van het weer zo te zien. Maar ja, die heeft ook een lekker harig huidje.
Zoals ik het maak is het ook geen werk. Alles gaat in de wok, alleen de rijst kook ik apart. Heerlijk ruikt dat he?
Lekker. Het weer was hier ook helemaal niets. toch moest ik naar buiten, tuinwerkzaamheden doen bij de tennisbaan. We waren met ons tienen en ondanks het miezerige weer was het toch gezellig en hebben we veel gedaan.
Dat recept staat me eerlijk gezegd een stuk beter aan dan het weer van vandaag. Het was de hele dag grijs en nat. En dat terwijl we vorige week zo verwend zijn met helderblauwe luchten en zon … ;-(
Hier miezerde het ook de hele dag tegen de avond werd het droog.
Vandaag begon de dag met het zonnetje maar er staat een frisse koude wind.
Heerlijk receptje maar er zit hier iemand thuis die niet van kerrie houd.
Lekker! Ik maak vaak kerriegerechten, wel wat anders, met hindoestaanse massala en santen en kegjap, tomaten puree etc en ik maak dat met spitskool, bloemkool of sperziebonen.