Op de koffie

Gisteren belden ze voor een afspraak voor een onderhoudsbeurt aan de Kirby, ze zouden vandaag langskomen. Ik vroeg me af of dat nu alweer twee jaar geleden was, want dat hadden we afgesproken de laatste keer en nee hoor, het was vorig jaar rond deze tijd (yeah weblog!). Maar eigenlijk kwam het nu wel goed uit want er zat een breuk ergens in mijn snoer, heel irritant als je aan het stofzuigen bent.

De monteur haalde netjes mijn Kirby helemaal uit elkaar en dan is het natuurlijk de kunst zoveel mogelijk onderdelen te vervangen. Gelukkig was Joop thuis. Het begon met de vorig jaar vervangen kogellagers, die nu alweer aan vervanging toe zouden zijn. Zo intensief gebruik ik mijn Kirby niet, dus niet nodig volgens Joop, hij zag of hoorde ook niets bijzonders. Daarna kwamen de koolborstels aan de beurt, zeker aan vervanging toe volgens de monteur, nou die waren nog als nieuw volgens Joop... en toen nog het rotorblad, tja, er was iets hards opgezogen en daardoor een beetje gebutst, niet echt nodig om te vervangen, dat zag ik ook nog wel.

Toen kwam het snoer ter sprake, Joop wist dat nog niet, want 'ik verzin telkens weer iets nieuws', ik dacht dat komt wel als hij het helemaal niet meer doet.

Maar zo'n snoer vervangen, ... zou best lukken natuurlijk maar nee... "doe mij maar een nieuw snoer hoor", zei ik. Het vakantiegeld was tenslotte ook gestort vandaag.

En zaterdag eten we taart en zondag en maandag..

Ik ben benieuwd wie er op de koffie komt...

Het is een beetje slordige moeder merel. Eergisteren lag er al een dood jong onder het nest en vanmiddag liep er eentje over het gras, ook gevallen denk ik, want hij kon nog niet vliegen, die heeft Joop teruggezet en net toen ik de was binnenhaalde piepten ze in het houthok, ik zag er twee, ze gaan het proberen.

Net als deze. Ik dacht eigenlijk dat ik hem te vroeg buiten had gezet toen het even warm was en het daarna weer zo koud werd. Ook hij gaat het redden denk ik.

Ria Donderdag 21 Mei 2015 at 6:02 pm | | Standaard

negen reacties

Thérèse

Spannend van die mereltjes. En ik begrijp het niet helemaal heb je nu een nieuw snoer?
Smul ze van de taart!

Thérèse, (URL) - 21-05-’15 20:05
ria

Ja natuurlijk heb ik een nieuw snoer!

ria, (URL) - 21-05-’15 20:27
Thérèse

Mooi zo.

Thérèse, (URL) - 21-05-’15 21:32
Sjoerd

Miljaar wat een gedoe rond een stofzuiger. Hier gaan ze jaren mee zonder dat er iemand naar kijkt…

Sjoerd, (URL) - 22-05-’15 07:47
John

Hier het zelfde als bij Sjoerd. En bij ons gaat hij elke dag wel aan. De laatste stofzuiger was 16 jaar oud… De nieuwe inmiddels alweer over 1 jaar.

John, (URL) - 22-05-’15 09:46
Wieneke

Hahaha, dus je taartbon was nog geldig. Oh, het is me een senuwetijd met al die jonge vogels. Gisteren was onze buurkat Charlie heel leuk aan het spelen met een dooie jonge koolmees. Die volgevreten katten blijven toch jagers.

Wieneke, - 22-05-’15 11:21
marlies

als ik geen honden/katten intensive care aan huis zou hebben zou ik met mijn nieuwe auto best op de koffie hebben willen komen. maar ja, die heb ik dus jammer genoeg wel.

marlies, - 22-05-’15 14:14
Jan K. alias Afanja

Als ik dit relaas zo lees, dan heeft het er alle schijn van, dat de firma Kirby net wat meer oog heeft voor zichzelf dan voor zijn klanten …

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-05-’15 15:32
tineke

Wij hadden een eend die eieren gelegd had tussen de Hedra dat groeit over de dakpannen over de boog van ons hofje.
Ineens kwamen twee jongen naar beneden gevallen de rest hebben we opgevangen het waren er 13 ongelooflijk zeg.

tineke, - 23-05-’15 08:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.