Nat en zoet...

Het is weer maar een troosteloze boel op het land, de aardappels beginnen alweer opnieuw te groeien dat kan toch niet goed zijn, zouden die dan nog een keer gespoten worden vraag ik me af. Alles is alweer veel te nat, dat is niet droog met een paar dagen...

Vanmorgen en daarna tussen de buien door nog lekker wat in de tuin gedaan, dat vinden de honden ook gezelliger dan in de kamer liggen. Ze zoeken toch altijd mijn gezelschap op en gaan waar ik ga.

Niet ver gewandeld, want het miezerde.

De enige vrolijke noot van vandaag waren de pompoenen, weer volop te koop, dus binnenkort weer tijd voor puree met speklappen of soep.

De sanseveria op de slaapkamer bloeit al een week of twee en heel de slaapkamer ruikt daardoor heerlijk zoet. Eerst vroeg ik me af wat het was, maar dat is nu wel duidelijk, best lekker!

Ria Dinsdag 18 Augustus 2015 at 6:35 pm | | Standaard

acht reacties

Brillie

O. Nee. Die dingen eet ik niet. Gatverdamme.

Brillie, - 18-08-’15 19:35
hanscke

Ik vind pruimen heerlijk. Jammer dat ik zo ver weg woon. Het valt hier wel mee met de regen. En bloeiende sanseveria’s vind ik niet lekker ruiken. Het teveel aan pruimen kun je misschien wel als kogels inzetten tegen de mensen die een beetje raar tegen je doen. Je hoeft niet raak te schieten, maar net er langs, en dan eens zien welk effect je daar mee scoort. Zo maak je het lekker spannend voor hen

hanscke, (URL) - 18-08-’15 22:19
Sjoerd

Ook hier komt er geen pompoen op tafel…

Sjoerd, (URL) - 19-08-’15 08:40
Jan K. alias Afanja

Voorlopig is het gelukkig even gedaan met alle regen. Zon en wind krijgen nu de kans om de natte landerijen weer te drogen.
Die pompoenen zijn om te zien wel aardig, maar op mijn bordje heb ik toch liever wat anders.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-08-’15 11:58
John

Pompoentaart is echt heerlijk.
Ja, over die nattigheid heb ik al wat boeren gehoord. Eerst was het te droog voor de aardappel, maar nu veel te nat. Die krengen worden duur.

John, (URL) - 19-08-’15 16:44
tineke.

Ongelooflijk als je hoort hoeveel regen er is gevallen de afgelopen dagen bij jullie.En de temperatuur was daarbij ook nog eens frisjes.
Maar vanaf morgen komt de zon weer te voorschijn en worden de temperaturen weer zomers.

tineke., - 19-08-’15 18:11
joke

Hier ligt er al een pompoen te wachten….MMMM

joke, - 20-08-’15 09:50
Thérèse

Hee, ik wist helemaal niet dat Sanseveria’s kunnen bloeien, maar dat is stom van mij want alle planten kunnen bloeien. Laten we trouwens maar hopen dat alles gauw opdroogt.

Thérèse, (URL) - 20-08-’15 15:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.