Grijs gedoe

Er worden nieuwe bomen geplant op de Blooisedijk, dat zal er weer een beetje aangekleder uitzien komende zomer, maar daarvoor moeten we nog even geduld hebben.

Ik wandelde naar Scharendijke vanmiddag, lekker lang buiten al was het een grijze boel. De lege kliko moest nog naar achteren bij ons huis daar, dat deed Joop en ik reed weer mee terug.

Aan de kleur van de auto is het ook erg wennen merk ik intussen. Na een jaar of vijtien kanariegeel (de Fiat Seicento die we voor de Matiz hadden was ook geel), raak je daar aan gewend blijkbaar. Gele auto's zijn er lang niet zoveel als grijze, eigenlijk zijn er volgens mij alleen maar grijze, een hele parkeerplaats vol vorige week en waar o waar zou die van ons nu toch staan! Gisteren bij de milieustraat was ik hem ook ineens kwijt, zo raar, ik begon bijna aan mezelf te twijfelen, ik dacht dat ik gek werd, maar we stonden ook in een ander straatje dan anders....

Binnenkort maar eens iets herkenbaars op dat saaie grijs plakken een leuke sticker of zo :)

Oh ja en deze is iets groter omdat Joop eindelijk wel weer eens een 'fatsoenlijke' auto wilde, er rijden namelijk ook weleens grijze mannen met hem mee voor best lange afstanden en die gele waren eigenlijk mijn autootjes toen hij nog auto's van zijn werk had, dus zodoende.

Ria Dinsdag 13 December 2016 at 5:40 pm | | Standaard

negen reacties

Sjoerd

Het is me wat zo’n nieuwe auto…

Sjoerd, (URL) - 13-12-’16 21:14
Thérèse

Ja, raar hè, nu is bijna alles zwart en grijs en een hele tijd geleden maakte men kleurige auto’s. Dat viel meer op en was veiliger, zei men… wij wonen naast een kerk en daarachter is een kerkhof en soms zie ik een zwarte auto voor een begrafenisauto aan.

Thérèse, (URL) - 13-12-’16 21:23
ria

Ja best wel hoor Sjoerd, dat overkomt ons niet zo vaak en ik mis mijn kanarie pietje soms best.

ria, (URL) - 13-12-’16 21:40
Renesmurf

ja, dat had ik in het begin ook, toen ik een groene kreeg, ik zocht steeds naar een rooie.

Renesmurf, (URL) - 13-12-’16 21:57
Jan K. alias Afanja

Heel herkenbaar. Toen we vanmorgen het ziekenhuis verlieten, stond ons grijze Golfje ook naast een bijna identiek exemplaar. Ik liep meteen naar de onze, maar dat kan best meer geluk dan wijsheid zijn geweest. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-12-’16 23:49
Wieneke

Ik weet iets heel leuks. Je neemt gewoon een van je mooie kleurtekeningen en laat daar een plakposter van maken voor op de auto. Voordeel: goede herkenning en misschien willen dan allerlei grijze autobezitters zoiets. ziet miljoenen richting Ria’s bankrekening stromen

Wieneke, (URL) - 14-12-’16 14:04
John

Vandaag is het beter dan gister. Heel de dag zon. Grijze auto’s zijn in de meerderheid inderdaad. Een goedkope verf voor de fabrikant.

John, (URL) - 14-12-’16 15:45
ria

Wieneke. Ik dacht gisteren precies hetzelfde, behalve die mij oenen dan ;-)

ria, - 14-12-’16 17:15
Wieneke

Whahahaha, ja ik denk altijd meteen in het groot, he? Niet van dat benauwde, hoor.

Wieneke, (URL) - 15-12-’16 13:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.