Leven

Natuurlijk kijk ik naar de herdenking en natuurlijk ga ik zitten snotteren als iemand zijn vreselijke ervaringen deelt, dat raken we nooit meer kwijt. 

Maar er is ook een andere kant.

Zonder ramp had ik waarschijnlijk nooit Joop ontmoet en was ik een veel leukere man tegengekomen. om maar eens iets te noemen. Afgelopen week hadden we het nog over mijn verstopte badtas bij het veer. Iedere keer als we voorbij die weegbrug lopen moeten we eraan denken. 'Ze' hadden mijn tas verstopt, Joop ging hem zoeken en vond hem. Zo begon het eigenlijk een beetje. 

We weten nu hoe ons leven samen verder ging en of het leuk genoeg was, deze kant van het verhaal kennen we, maar je kunt er nog zoveel meer bij fantaseren natuurlijk, dat geldt voor iedereen.

Zonder Joop had ik nu zeker nooit een weblog gehad. Hij heeft me vanaf het begin meegesleept in het hele computergebeuren al was het in het begin alleen maar door de spelletjes, ik vond het geweldig en groeide zodoende mee. Om mijn weblog on line te krijgen daar had ik weer andere hulp bij, maar dat vertelde ik al eens.

Met de zaak waren we een van de eerste gebruikers van het Syntess programma. Alles werd nog wel uitgeprint en in mappen gedaan, maar het zat ook wel allemaal in dat doosje. We hebben veel samen ondernomen maar ook best ieder ons eigen leven geleid. Ik ga er verder maar geen verhaal van maken want dan is het einde zoek.

Misschien als ik af en toe eens iets vertel of het komt zo ter sprake dat ik de tag 'leven' in het leven moet roepen.

Ik heb al veel verteld, maar vindt het nog maar eens terug, tags waren er in het begin nog niet en toen ze er waren.... wat was het nut daar nou van.

Ria Donderdag 01 Februari 2018 at 7:10 pm | | Standaard

zes reacties

Thérèse

Dat is een goed idee, Ria, Zo af en toe wat van je leven vertellen.

Ik heb vanmiddag vaak aan je gedacht i.v.m. de watersnood. Je hebt er wel van verteld toen wij in jullie blokhut logeerden. “Wat zal er veel door je heen gaan…” dacht ik steeds. Huil maar rustig hoor. Het is heel wat om zo iets mee te maken.

Thérèse, (URL) - 01-02-’18 20:42
Sjoerd

Ik draag het mijn hele leven mee, ik ben dat jaar geboren, ik zag de herdenking en zag me daar ook weer staan bij die pontons.

Sjoerd, (URL) - 01-02-’18 21:40
Margo

Ik moet ook altijd aan jou denken deze dag. Ik heb er niets van meegekregen, ik was nog geen twee en wij woonden hoog en droog in Hengelo.
Beetje gemeen van jou, dan was ik een veel leukere man tegen gekomen, en dan weer doorhalen, ja dat heeft Joop al gelezen en gaat zitten denken hoe hij een NOG leukere man voor je kan zijn. :-D Alles heeft zijn voors en z’n tegens. Mensen ook. Mooie tekening weer! Je hebt wel inspiratie.

Margo, (URL) - 01-02-’18 22:50
ria

Ik vind het heerlijk om lekker te zitten kleuren nu, truien genoeg voorlopig. Ze zijn niet allemaal even leuk, maar daar gaat het ook niet om.

ria, (URL) - 01-02-’18 23:08
Irene

Ja tags, dat is pas interessant als je al meer dan tien jaar logjes schrijft :-D

Irene, (URL) - 02-02-’18 21:58
hanscke

Je hebt het leven met Joop mooi verwoord. Ik herken helemaal het meegroeien met de computers. Bij ons is het ook zo gegaan.

hanscke, (URL) - 03-02-’18 12:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.