Gebrek

Geen foto's gemaakt vandaag, veel te koud om wanten uit te trekken, daar had ik geen zin in hoor, dus ik zocht eens op 'ijs' in mijn archief en toen kreeg ik o.a. dit bord. Daar klopt dus niets meer van en daarom best wel leuk. Waar zou het gestaan hebben in januari 2009.

De dag begon met een stroomstoring, ik kwam er toevallig achter omdat ik even naar de wc moest. De klok van de kerk gaf geen licht en toen ik eens even naar buiten keek was voor de rest ook alles donker en stil, het was een uur of half vijf. Ik kon niet meer slapen.

Ik vroeg me af hoe het zou zijn als ik nu een hartaanval kreeg, hoe bereik je de dokter, kan de garagedeur nog wel open, ligt heel het eiland plat of alleen Zonnemaire, er spookte van alles door mijn hoofd en elke keer probeerde ik het lichtknopje zonder het geluid te laten maken zodat Joop niet wakker zou worden. Om ongeveer een uur of zeven begon de boel weer tot leven te komen.

Wij hebben te maken met mensen die alles wat anderen zeggen voetstoots aannemen. Onze vloerverwarmingsinstallatie is niet nieuw, dat stond ook nergens in de advertentie, maar wel degelijk, heeft altijd optimaal gewerkt en zal dat bij goed gebruik met gemak nog jaren doen.

We zijn er klaar mee, het lijkt een soort web waar je in verstrikt raakt en niet uit lijkt te komen.

Ik zag vandaag de verwarmingsmonteursbusjes af en aan rijden, allemaal storingen door de stroomstoring, of de extreme kou, of gewoon een kapotte pomp, te weinig druk, expansievat stuk, bevroren leidingen, noem het allemaal maar op, wij weten daar alles van. 'In gebreke', laat me niet lachen!

Ria Vrijdag 02 Maart 2018 at 6:52 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zeven reacties

Sjoerd

Die jongens maken overuren, ook daar moet je respect voor hebben met deze kou.

Sjoerd, (URL) - 02-03-’18 21:10
Thérèse

Wat sneu dat gepieker en als je eenmaal begint, verzin je steeds andere rampen. Nou ja, het is weer voorbij. De dooi valt ook al gauw in, Laat dan het voorjaar komen en wel gauw.

Thérèse, (URL) - 02-03-’18 21:33
Renesmurf

ja, ik had je makkelijker kopers gegund, maar helaas, zij zien alles natuurlijk weer heel anders. En willen er uit halen wat er in zit. Hartaanvallen komen toch nooit gelegen.

Renesmurf, (URL) - 02-03-’18 23:21
ria

Dat heb je goed gezien rene.

ria, (URL) - 03-03-’18 09:41
Wieneke

Vorige week hadden wij stroomstoring. Duurde ongeveer een uur of twee en was overdag, dus het viel mee, maar het gekke is dat dan je mobiele telefoon ook niet werkt. Als er iets gebeurt zoals een hartaanval heb je óf geluk óf je hebt pech. Het kan ook ergens onderweg als je aan de wandel bent gebeuren en als er dan niemand in de buurt is….. Mijn mobieltje heb ik altijd bij me, maar dat is meer voor als je nog wel bij kennis bent bij bijv. een gebroken enkel of zo. Ik heb me er allang bij neergelegd dat je je best kunt doen en dat moet ook, maar dat je een heleboel dingen toch niet kunt voorkomen. Het is zoals het is en het gaat zoals het gaat.

Wieneke, (URL) - 03-03-’18 10:16
Wieneke

Oh ja, wat die kopers betreft: altijd heel rustig blijven en je nooit laten meeslepen in woeste aangedikte verhalen. Als het echt om een verborgen gebrek gaat, dan moet je het regelen….want de koper heeft nu eenmaal meer rechten dan de verkoper.

Wieneke, (URL) - 03-03-’18 10:17
Jan K.alias Afanja

Lekker kil en winters logje, maar ik hoop voor jullie toch wel dat de problemen met die verwarming met een sisser aflopen.

Jan K.alias Afanja, (URL) - 03-03-’18 12:39
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.