Bezigheden

Gewoon op je ochtendwandelingetje een hert tegenkomen, dat kan hier in de polder.

Er was veel wind vandaag, niet echt fijn onder de parasol want dat klappert en beweegt dan veel te veel.

Ik schilderde de verschrikkerskop, eindelijk droog en de balon eruit, ik vermaak me er wel mee. Hij heeft nu dus ook een gezicht, nu alleen nog de handen. 

De tekening waar ik mee bezig was afgemaakt. De kleuren van Joke, tenminste ongeveer. Rode haren, een zware last op de rug, een omhelzing van iets kostbaars en een verlichtte weg omhoog, zoiets zat er in mijn hoofd, zoals er meestal wel iets in mijn hoofd zit bij het kleuren, maar dat ga ik natuurlijk niet elke keer vertellen. Nu was het logisch dat het over haar zou gaan, iets waar je de hele dag nog aan denkt. Het groen is gewoon groen, buiten, even weg, eruit, het hadden ook muzieknoten kunnen zijn, maar dat zou te druk worden. Ach het gaat om het idee. Veel woorden hadden wij nooit nodig om te weten waar het over ging.

Ria Dinsdag 17 Juli 2018 at 6:22 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Hier in het zuiden is weer niets gevallen en lijkt alles kurkdroog. Ik wil water…

Sjoerd, (URL) - 17-07-’18 21:09
Jeanne

Mooi, het schilderij met verhaal.

Jeanne, (URL) - 17-07-’18 22:40
Renesmurf

Nee, soms zijn woorden overbodig. En soms ook niet.

Renesmurf, (URL) - 17-07-’18 23:08
John

Het waaide zeker gister. Ik denk dat strandgangers gezandstraald zijn. Ja, dit verhaal in de tekening zie en snap ik helemaal.

John, (URL) - 18-07-’18 08:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.